Metro-portal.hr

objavljeno 13.10.2018. 10:30:00
SJAJNO!

U potrazi za istinom - počinju dramske i glazbene radionice

Projekt U POTRAZI ZA ISTINOM započeo je 1. rujna i traje do 30. kolovoza 2019., a provode ga Centar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i Arheološki muzej u Zagrebu

Radionice kreću, priključite se
Radionice kreću, priključite se (Cekate)

U Centru za kulturu Trešnjevka počinju u ponedjeljak, 15. listopada,  glazbene i dramske radionice  koje su dio projekta U POTRAZI ZA ISTINOMPolaznici glazbene radionice bavit će se primijenjenom kompozicijom za koju će inspiraciju tražiti u gradu Zagrebu, njegovoj društvenoj i glazbenoj povijesti.

Nastale kompozicije bit će dio multimedijske izložbe. Kroz dramsku radionicu polaznici će, uz glumu, učiti i pisati dramski tekst, sudjelovati u kreiranju predstave te izrađivati plan nastanka predstave. Proces rada predstave bit će dokumentiran i prikazan u sklopu multimedijske izložbe. 

Prvi sat glazbene radionice je u 11.00  sati, a dramska radionica ima prvi termin u 13.30 sati.

Projekt  U POTRAZI ZA ISTINOM  započeo je 1. rujna i traje do 30. kolovoza 2019.,  a provode ga Centar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i  Arheološki muzej u Zagrebu. 

Budući da je Europski parlament proglasio 2018. Europskom godinom kulturne baštine te je među specifičnim ciljevima uvršteno i promicanje digitalnih rješenja i razvoj vještina koje kulturnu baštinu čine pristupačnom svima, projekt „U potrazi za istinom" istovremeno adresira dva međuovisna problema digitalne kulture, nedovoljnu ponudu digitalnih kulturnih sadržaja koji će potaknuti rast broja korisnika i nedovoljnu kompetenciju korisnika, posebno starijih građana, potrebnu za konzumaciju digitalnih kulturnih sadržaja.

Također, projekt stavlja prioritet na kreiranje multimedijskih sadržaja, i na taj način spaja široku lepezu tradicionalnih (kazalište, ples, film, glazba, keramika) i relativno novih oblika umjetničkog stvaralaštva (web dizajn, produkt dizajn).

Ovaj projekt objedinjuje razvoj umjetničkih i digitalnih vještina osoba  s primjenom stečenih kompetencija pri realizaciji multimedijske izložbe. Stavljanjem kulturne baštine Grada Zagreba i Zagrebačke županije u širi povijesni kontekst, propituje se njezin utjecaj na moderne trendove u kulturi i obrazovanju i nastanak takozvanoga društva poslije istine.

Multimedijska izložba će se organizirati u Zagrebu (Arheološki muzej i Centar za kulturu Trešnjevka) uz popratna događanja i dodatne audio-vizualne sadržaje dostupne na internetu. Izložba će se temeljiti na kulturnoj baštini i povijesnim događajima koje će pričati i multimedijski oblikovati stariji članovi zajednice. Istovremeno se starijim građanima daje aktivna uloga u kulturnom životu zajednice, omogućuje kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, potiče se smanjenje socijalne isključenosti i marginaliziranosti

13.10.2018. 10:30:00
http://metro-portal.hr/u-potrazi-za-istinom-pocinju-dramske-i-glazbene-radionice/114795/