Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2019. 10:30:00
CEKATE

U potrazi za istinom na ostacima Rimskog carstva

U potrazi za istinom adresira dva međuovisna problema digitalne kulture, nedovoljnu ponudu digitalnih kulturnih sadržaja koji će potaknuti rast broja korisnika i nedovoljnu kompetenciju korisnika

Plesna radionica
Plesna radionica (Cekate)

Centar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i Arheološki muzej u Zagrebu organiziraju u subotu, 1. lipnja 2019. s početkom u 10 sati predstavljanje projekta U potrazi za istinom. Polaznici radionica (dramska, plesna, keramička, produkt dizajn, glazbena i expo lab) izložit će dosadašnje rezultate koji će biti predstavljeni u Arheološkom parku Andautonija u Ščitarjevu.

Sudionici plesnih radionica pokazat će svoje koreografije, a keramička radionica izložit će svoje eksponate koji su rađeni po uzoru onih iz antičkog doba.

Projekt je započeo je 1. rujna 2018. i traje do 30. kolovoza 2019. godine.  U potrazi za istinom adresira dva međuovisna problema digitalne kulture, nedovoljnu ponudu digitalnih kulturnih sadržaja koji će potaknuti rast broja korisnika i nedovoljnu kompetenciju korisnika, posebno starijih građana, potrebnu za konzumaciju digitalnih kulturnih sadržaja. Također, projekt stavlja prioritet na kreiranje multimedijskih sadržaja, i na taj način spaja široku lepezu tradicionalnih (kazalište, ples, glazba, keramika) i relativno novih oblika umjetničkog stvaralaštva (web dizajn, produkt dizajn).

U prvoj fazi projekta starije osobe su usvajale umjetničke i digitalne kompetencije, a u drugoj fazi ih primjenjuju na realizaciji zajedničke multimedijske izložbe koja prati utjecaj antike, srednjeg vijeka, prosvjetiteljstva, industrijske revolucije i modernog doba na kulturnu baštinu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Nositelj projekta je Centar za kulturu Trešnjevka, partneri su Arheološki muzej u Zagrebu i Telecentar. Ukupna vrijednost projekta je 652.892,05 kuna od čega 554.958,24 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

31.05.2019. 10:30:00
http://metro-portal.hr/u-potrazi-za-istinom-na-ostacima-rimskog-carstva/118773/