Metro-portal.hr

objavljeno 17.05.2010. 14:06:26
BUJICE HARAJU

U poplavama u istočnoj Europi poginule četiri osobe

Najmanje četiri osobe poginule su a više stotina ih je evakuirano zbog poplava izazvanih jakim kišama u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj i Srbiji

poplava Poljska
poplava Poljska (Cropix/Ilustracija)
Jedan se muškarac utopio u bujicama narasle rijeke a gotovo 2000 osoba je evakuirano u ponedjeljak na jugu Poljske, nakon obilnih kiša koje su se spustile na to područje, objavili su vatrogasci.

"Muškarac se šetao sa sinom uz obalu rijeke Koszarawa. Odnijela ga je bujica", kazao je glasnogovornik vatrogasaca iz Zywieca Jozef Pietraszko.

Gotovo 500 osoba već je evakuirano u području Krakova a 1500 ih je trebalo biti evakuirano u ponedjeljak ujutro, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe Pawel Fratczak. Kuće, ceste, kao i željeznička pruga između Krakowa i Zakopana poplavljene su.

U Češkoj se 69-godišnja žena utopila u potoku koji je izašao iz korita na istoku, nakon obilnih kiša, javlja u ponedjeljak agencija ČTK citirajući glasnogovornika policije. Više od 20 osoba evakuirano je u Ostravi i Petrovicama, na sjeveroistoku.

U Srbiji je agencija Beta izvijestila u nedjelju da su dvije osobe poginule kad se narasla rijeka na jugu zemlje prelila nakon jakih kiša. U Mađarskoj je više od 2000 osoba evakuirano zbog obilnih kiša i poplava koje su pogodile zemlju u subotu i nedjelju. (hina/metro-portal)

17.05.2010. 14:06:26
http://metro-portal.hr/u-poplavama-u-istocnoj-europi-poginule-cetiri-osobe/40213/