Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2010. 18:03:00
AFERA KAMIONI

U ponedjeljak se nastavlja suđenje Rončeviću i Bačiću

Sudsko vijeće je na zadnjem ročištu, 7. srpnja, prihvatilo prijedlog obrane za novim vještačenjem ponuda za pozivni natječaj MORH-a za kupnju vojnih kamiona

Berislav Rončević
Berislav Rončević (Bruno Konjević/CROPIX)

Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak će se nakon gotovo tromjesečne stanke nastaviti suđenje bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovu pomoćniku Ivi Bačiću optuženima da su nabavom vojnih kamiona proračun oštetili za 10 milijuna kuna.

Rončevićev odvjetnik Krešimir Vilajtović kazao je da bi se na idućem ročištu trebao ispitati posljednji svjedok obrane, nakon čega bi se suđenje ponovno trebalo prekinuti dok Fakultet prometnih znanosti ne dovrši novo vještačenje ponuda na pozivni natječaj MORH-a za kupnju vojnih kamiona 2004.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Jasne Smiljanić na zadnjem je ročištu 7. srpnja prihvatilo prijedlog obrane za novim vještačenjem, no odlučilo je da će to učiniti Prometni fakultet, a ne Strojarski, kako je predlagala obrana. No, Vilajtović tvrdi da na sud još uvijek nije dostavljeno novo vještačenje kojim obrana želi dokazati da MAN-ovi kamioni, iako jeftiniji od kupljenih Ivecovih, nisu udovoljavali traženoj nosivosti od pet tona. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 18:03:00
http://metro-portal.hr/u-ponedjeljak-se-nastavlja-sudjenje-roncevicu-i-bacicu/49071/