Metro-portal.hr

objavljeno 05.02.2010. 20:02:02
SLUČAJ ĐUREKOVIĆ

U Njemačkoj uhićen Vinko Sindičić, bivši Udbin agent

Sindičić se nalazi u istražnom zatvoru u Muenchenu, a sumnjiči ga se za ucjenu u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića 1983.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)

U Njemačkoj je uhićen Vinko Sindičić kojeg se sumnjiči za ucjenu u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića 1983. godine, potvrđeno je večeras u Ravnateljstvu policije.

Odjel za odnose s javnošću Ravnateljstva policije priopćio je da su danas zaprimili obavijest Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Muenchenu o uhićenju Vinka Sindičića, kojeg se sumnjiči za ucjenu u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića 28. srpnja 1983. godine u Muenchenu. Stjepan Đureković bio je hrvatski disident i poduzetnik koji je ubijen od strane Udbe, nakon što je napustio Jugoslaviju i preselio se u Njemačku.

Vinko Sindičić trenutačno se nalazi u istražnom zatvoru u Muenchenu.

Bivši pripadnik jugoslavenske tajne službe UDBA-e Vinko Sindičić bio je zaštićeni svjedok na suđenju Krunoslavu Pratesu za ubojstvo Stjepana Đurekovića 1983. godine u Muenchenu. Prema pisanju medija, njemačke vlasti povezuju Sindičićevo uhićenje sa slučajem Đureković, dodavši kako se sada promijenio njegov status u sudskom postupku. (hina/metro-portal)

05.02.2010. 20:02:02
http://metro-portal.hr/u-njemackoj-uhicen-vinko-sindicic-bivsi-udbin-agent/32323/