Metro-portal.hr

objavljeno 08.05.2010. 13:44:49
BBB

U navijačkim prostorijama Dinama pronađene palice i iskorištene 'bengalke'

Ispred prostorija BBB-a u Zvonimirovoj ulici uhićena su trojica muškaraca koji su vrijeđali policajce

(Ronald Goršić/Cropix)

Policija je jučer poslijepodne pretražila čak četiri prostora Dinamovih navijača, no u cijeloj su akciji pronađene samo tri palice i sedam iskorištenih 'bengalki', doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Tri drvene palice duge oko metra, s drškom improviziranom od samoljepljive trake, policija je zaplijenila u Udruzi navijača Dinama u Draškovićevoj ulici.

Palice su 'išarane' Dinamovim i fašističkim simbolima, a zanimljivo je da su uz parole poput 'Dinamovi huligani umirit se neće' i 'Zagreb saints' na jednoj od njih i natpisi 'Joca Amsterdam', 'Arkan' i 'Smederevo Crew'.

Sedam iskorištenih bengalskih baklji policija je pronašla u prostorijama iste navijačke udruge, ali ne u njihovoj središnjici u Draškovićevoj nego u prostorijama na maksimirskom stadionu. No, u policiji se nije mogao dobiti odgovor jesu li te bengalke zapaljene na prošlotjednom derbiju ili na nekoj od ranijih utakmica.

Policija je jučer pretražila i prostorije Udruge navijača Dinama - Trnsko te Kluba navijača Bad Blue Boys u Zvonimirovoj ulici, gdje nisu pronađeni nikakvi ilegalni predmeti.

No, ispred prostorija BBB-a u Zvonimirovoj ulici uhićena su trojica muškaraca u dobi od 25, 27 i 29 godina koji su tijekom akcije iz automobila vrijeđali i omalovažavali policajce. Kod najmlađeg među njima pronađeno je i pet grama 'bijelog praha', najvjerojatnije kokaina.

Osim policijskih službenika navijačke udruge jučer su obišli i službenici Državnog inspektorata, no u policiji se nije moglo doznati koji je bio cilj njihove inspekcije.

U policiji ističu tek da im je želja otkriti odgovorne za nerede na maksimirskom stadionu prošle nedjelje, ali i sve druge moguće nezakonitosti povezane s navijačkim udrugama.

Nakon analize snimaka s nedjeljne utakmice na obavijesne je razgovore pozvano oko 25 izgrednika koje se na snimkama vidi dok trgaju stolice, pale baklje ili sudjeluju u tučnjavama. No, policija tim razgovorima, kako se doznaje, nije uspjela otkriti navijača koji je 'topovskim udarom' teško ranio interventnog policajca. (hina/metro-portal)

08.05.2010. 13:44:49
http://metro-portal.hr/u-navijackim-prostorijama-dinama-pronadjene-palice-i-iskoristene-bengalke/39544/