Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2010. 21:51:19
DISCOVERY

U NASA-inom hangaru pronađen kokain

Vrećica s tragovima droge pronađena je još u utorak a primijetio ju je jedan od djelatnika i slučaj prijavio zaštitarima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

NASA trenutno istražuje na koji je način malena vrećica s kokainom završila u hangaru svemirskog šatla u svemirskoj luci na Floridi. Vrećica na kojoj su se nalazili tragovi droge pronađena je u hangaru šatla Discovery u NASA-inom svemirskom centru Kennedy u Cape Canaveralu. U taj hangar mogli su ući samo određeni djelatnici pošto se radi o zoni strogo zabranjenoj nezaposlenima i onima koji nisu usko vezani za održavanje šatla.

„NASA ima politiku nulte stope tolerancije prema nezakonitim drogama", rekao je NASA-in glasnogovornik Allard Beutell za portal Space.com dodavši kako se ovaj incident pomno istražuje.

Vrećica je pronađena još u utorak a primijetio ju je jedan od djelatnika i slučaj prijavio zaštitarima. Sadržaj je testiran na licu mjesta nakon čega je utvrđeno da se radi o kokainu. Naknadni testovi potvrdili su taj rezultat.  Obzirom da je u pitanju strogo zabranjena i kontrolirana zona u kojoj djelatnici moraju nositi posebne propusnice, svih 200 radnika koji imaju pristup tim prostorijama morali su proći test na droge. Kako kaže Butely, zasad nitko nije pokazao znakove korištenja tog opijata niti se itko ponašao neobično.

Šatl Discovery bi inače trebao biti lansiran u ožujku iz Svemirskog centra s potrepštinama i rezervnim dijelovima za Međunarodnu svemirsku postaju. Otkriće droge ne bi trebalo omesti misiju, tvrde iz NASA-e.

14.01.2010. 21:51:19
http://metro-portal.hr/u-nasa-inom-hangaru-pronadjen-kokain/30709/