Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2012. 16:46:35
KRŠENJE ORGANIZIRANOG KRIMINALA

U masivnoj akciji slovenske policije uhićeno više od 50 ljudi

Akcija započeta rano ujutro se nastavlja, a slovenski policijski izvori tvrde da je riječ o do sada najopsežnijoj kriminalističkoj akciji u Sloveniji od njezina nastanka

Fotografija vijesti

Slovenska policija u petak je provela do sada najveću akciju u borbi protiv organiziranog kriminala, u kojoj je sudjelovalo 350 kriminalista, a tijekom jutra pritvoreno je više od 50 osumnjičenih na području više policijskih uprava, javlja Hina.

Pomoćnik ravnatelja slovenske kriminalističke uprave Marjan Fank izjavio je da su u akciji sudjelovali i policijski specijalci, a za uhićene se vjeruje da čine vrh slovenskih zločinačkih skupina koje su se bavile trgovinom raznim vrstama droge i oružjem.

Završna operacija međunarodne kriminalističke istrage započete još 2010. godine odvija se u Sloveniji, no obuhvatila je sve balkanske zemlje i nekoliko drugih europskih država, pojasnili su u slovenskoj policiji.

"Više kriminalnih udruga djelovalo je povezano i usklađeno. Riječ je o najvišoj razini organiziranog kriminala, s pojedinicima koji čine sam vrh kriminalnih skupina", rekao je Fank, dodavši da je vrh te međunarodne zločinačke mreže bio u Sloveniji.

Akcija započeta rano ujutro se nastavlja, a slovenski policijski izvori tvrde da je riječ o do sada najopsežnijoj kriminalističkoj akciji u Sloveniji od njezina nastanka.

Neki od 60-ak osumnjičenih stari su znanci policije, i prije osuđivani zbog nasilnog ponašanja.

Šezdesetak kućnih pretresa od jutros je obavljeno najviše na području Kopra, Kranja i Ljubljane.

Vjeruje se da će policija više informacija dati slijedećeg tjedna.

11.05.2012. 16:46:35
http://metro-portal.hr/u-masivnoj-akciji-slovenske-policije-uhiceno-vise-od-50-ljudi/70884/