Metro-portal.hr

objavljeno 22.09.2014. 12:15:00
XVI

U klubu SAX! počinje nova sezona

Zagrebačka oaza nemira i vrhunske glazbe u samom centru Zagreba svoja vrata otvara u petak, 26. rujna i započinje XVI. sezonu

SAX! najavljuje novu sezonu
SAX! najavljuje novu sezonu (SAX!)

Nakon ljetne stanke, poznati zagrebački klub s 15 godina dugom tradicijom live koncerata rock & jazz glazbe i za nadolazeću sezonu pripremio je nastupe sjajnih glazbenika.

Šesnaesta po redu, nova sezona najavljuje vrhunske koncerte koji su glavna okosnica kultnog zagrebačkog mjesta koje uspješno nastavlja s radom i u drugom desetljeću svojega postojanja, koristeći pri tom svoj najjači adut, a to je glazba uživo. U proteklih 15 godina neprekinutog i uspješnog djelovanja Sax! je više puta u raznim anketama bio proglašavan mjestom najbolje i najkvalitetnije kulturne zabave u gradu Zagrebu. Live svirke, vrhunska ugostiteljska ponuda i bogati program čine ga vrhuncem dobre zabave i provoda.

I ove godine klub Sax! će nastaviti sa svojim stalnim glazbenim ciklusima: ''Novi hrvatski jazz'' čiji je pokrovitelj Grad Zagreb, a uz podršku HDS ZAMP-a i HUZIP-a nastavlja se i ciklus ''Kreativni glazbeni kolektiv'' koji omogućava mnogim autorskim bendovima tehničku i medijsku podršku u njihovoj promociji te je Sax! upravo zbog toga prepoznat kao kvalitetna platforma glazbenog stvaralaštva.

Klub najavljuje bogat program glazbenih gostovanja i niz drugih iznenađenja, a novu sezonu otvaraju u petak, 26. rujna s programom ''Skeptici u pubu'' i koncertom Cry Babiesa i FuSnOTa.

Program ''Skeptici u pubu'' neformalno je druženje znanstvenika, skeptika, humanista, sekularista i svih drugih ljudi koji vole znanost i cijene kritičko razmišljanje. Ova druženja prilika su za raspravu o raznim temama i izmjenu ideja u opuštenom okruženju. Cilj je da se kroz zabavu promiče znanstveni skepticizam, znanstveni pristup i racionalnost, a klub Sax! veseli se biti domaćin ovog događanja.

Nakon Skeptika večer se nastavlja uz DJ-a, a u 22:30 sati na pozornicu se penje bend koji se sa Sax!-om voli javno već punih petnaest godina. Oni su prava klubska atrakcija imena Cry Babies i najdugovječniji su bend u Saxu. Svoj identitet temelje na drskim, domišljatim i zabavnim coverima rokerskog repertoara, a nisu poštedjeli ni druge glazbene stilove.

Kraj prve večeri i službeno otvorenje kluba live svirkom upriličiti će i bend FuSnOTe koji će zagrijati atmosferu uz poznate r'n'r hitove.

Upoznajte Skeptike, a kako zvuče Cry Babiesi i FuSnOTe saznajte u petak, 26. rujna 2014.g. na otvorenju nove sezone u klubu Sax!

22.09.2014. 12:15:00
http://metro-portal.hr/u-klubu-sax-pocinje-nova-sezona/87402/