Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2010. 19:52:00
TKO SU POGINULI?

U izraelskom napadu nije stradao nijedan Hrvat

Izraelski komandosi izveli su jutros napad na međunarodni konvoj brodova koji je prevozio dobrotvornu pomoć u Pojas Gaze, navodno je poginulo 19 ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
U napadu izraelske vojske na međunarodno brodovlje u ponedjeljak, koje je prevozilo dobrotvornu pomoć u Pojas Gaze, nije stradao nijedan hrvatski građanin, doznaje se iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

"Po najnovijim podatcima kojima raspolažemo, u napadu nije poginuo niti je ozlijeđen ijedan hrvatski državljanin", rekao je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun.

Izraelski komandosi izveli su jutros napad na međunarodni konvoj brodova koji je prevozio dobrotvornu pomoć u Pojas Gaze. U napadu je, po najovijim podatcima, poginulo 19 i ranjeno više desetaka osoba, a UN je zbog napada za popodne sazvao izvanrednu sjednicu.

Međunarodno brodovlje, koje je prevozilo stotine propalestinskih aktivista i pomoć Gazi, prema palestinskom teritoriju zaplovilo je u nedjelju popodne, a konvoj su organizirale propalestinske skupine i turska udruga za ljudska prava. Točan broj poginulih i njihov identitet još nisu poznati, ali najnoviji podatci govore da je među stradalima najviše turskih državljana, ali ima i drugih nacionalnosti, među kojima Austrijanaca i Srba. (hina/metro-portal)

31.05.2010. 19:52:00
http://metro-portal.hr/u-izraelskom-napadu-nije-stradao-nijedan-hrvat/41414/