Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2010. 13:48:00
PIGGY BACK

U Finskoj održan SP u nošenju djevojke na leđima

Ovogodišnji pobjednici Svjetskog prvenstva u nošenju žene na leđima su Finci koji su na taj način za minutu i pet sekundi uspjeli prijeći 253 metra s preprekama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

U Finskoj je u subotu petnaestu godinu zaredom održano natjecanje tijekom kojega muškarac trčeći mora nositi svoju partnericu na leđima, a sve treba završiti u što kraćem roku.

Ovogodišnji pobjednici Svjetskog prvenstva u nošenju žene na leđima su Finci koji su na taj način za minutu i pet sekundi uspjeli prijeći 253 metra s preprekama. Taisto Miettinen i Kristiina Haapanen pobjedu na istom natjecanju odnijeli su i prošle godine. Estonski par, koji je tijekom natjecanja "zapeo" na vodenoj prepreci osvojio je srebrnu medalju, kasneći za pobjednicima pet sekundi. U natjecanju je ove godine sudjelovalo 55 parova iz 15 zemalja, među ostalima Australci, Irci i Poljaci.

Natjecanje se svake godine održava u finskome selu Sonkajarviju, oko 485 km udaljenom od Helsinkija. Svi parovi za natjecanje se pripremaju tijekom cijele godine redovito radeći na kondiciji. "Vježbam u gimnastičkoj dvorani i redovito trčim", rekao je ovogodišnji pobjednik Miettinen.

Inspiraciju za natjecanje organizatori su pronašli u legendi o Ronkainenu, vođi bande koja je u 19. stoljeću živjela u šumi i čiji su članovi povremeno od seljana iz obližnjih sela otimali hranu. Ronkainen je imao visoke kriterije za primanje novih članova u bandu. Navodno su morali uspješno trčeći savladati više prepreka, noseći na leđima teške vreće ili svinju. Glasine kažu da se dečkima povremeno 'omaknulo' da u bazu na leđima donesu i pokoju djevojku. (hina/metro-portal)

04.07.2010. 13:48:00
http://metro-portal.hr/u-finskoj-odrzan-sp-u-nosenju-djevojke-na-ledjima/43924/