Metro-portal.hr

objavljeno 12.09.2011. 08:48:55
NA PARKIRALIŠTU

U Drive-in kinu u Splitu 50 vozila gledalo film Gandu

Platno na kojem je prikazan film bilo je dužine 10 metara, a širine 4 metra, a ton su mogli posjetitelji pratiti na mobitelima

Fotografija vijesti

Prvo 'drive-in' kino u Hrvatskoj, promovirano je kasno večeras u Splitu gdje se na parkiralištu sportske dvorane Spaladium Arene okupilo 50-ak vozila iz kojih su posjetitelji gledali projekciju filma "Gandu" redatelja Kaushika Mukherjee prikazanog u sklopu 16. splitskog filmskog festivala, međunarodnog festivala novog filma koji se održava 10. do 17. rujna ove godine.

Platno na kojem je prikazan film bilo je dužine 10 metara, a širine 4 metra.

"Za potrebe tog 'drive-in' kina otkupili smo frekvenciju od 105,5 megaherza koja omogućava posjetiteljima da u svojim vozilima na toj frekvenciji slušaju ton i glazbu filma", kazao je izvršni producent splitskog 'drive-in' kina Marijan Baković. On je objasnio kako je pomoću te frekvencije posjetiteljima omogućeno slušanje tona filma i na mobitelima. Najavio je kako će i u ponedjeljak i utorak navečer u 'drive-in' kinu biti upriličene projekcije filmova sa 16. splitskog filsmkog festivala.

U središtu radnje večeras prikazanog filma u 'drive-in' kinu je Gandu koji mrzi svoj život, mrzi i svoju majku - ljubavnicu lokalnog biznismena. Za vrijeme dok njegova majka prodaje svoje tijelo u stanu koji im plaća ljubavnik, Gandu uzima njegov novčanik. U snu Gandu izbacuje iz sebe svu mržnju, bijes, prljavštinu i jad svog postojanja. Jednoga dana upoznaje novog prijatelja, vozača rikše i obožavatelja Brucea Leeja, te zajedno upadaju u mračnu fantaziju droga, rap glazbe, pornografije i užasa. I unutar svega pojavljuje se tračak nade. Delirij je ispresijecan bolnim isječcima stvarnosti i završetkom odnosa između majke i sina. Priča postaje fragmentarna i apstraktna, i konačno se raperu Ganduu pruža prilika. Gledatelji nisu sigurni radi li se o snu ili javi...

Za vrijeme večerašnje promocije splitskog 'drive-in' kina pokrovitelj tog kina tvrtka "Siemens" predstavila je električno vozilo kojeg su posjetitelji mogli provozati. To električno vozilo koje ne ispušta plinove, kako je pokazano posjetiteljima napuni se u posebnoj postaji električnom energijom za jedan sat, a tako napunjeno vozilo onda može prijeći više od 100 kilometara.

12.09.2011. 08:48:55
http://metro-portal.hr/u-drive-in-kinu-u-splitu-50-vozila-gledalo-film-ganda/63115/