Metro-portal.hr

objavljeno 22.03.2014. 23:01:00
SEX AND DRUGS AND ...

Još u davna vremena se uzimalo drogu za bolji seks

Marihuanu nisu otkrili hipiji, kako bi se slobodnije mogli seksati, nego su je poznavale još vaše praprabake i možda je prvi puta isprobale upravo svoje prve bračne noći...

Seks uz droge ...
Seks uz droge ... (Arhiva)
Službena medicina kao dugoročne posljedice korištenja marihuane navodi sljedeće negativne utjecaje na zdravlje spolnih organa: manja plodnost, erektilna disfunkcija, neuredna menstruacija, manjak spolne požude. Neka istraživanja naglašavaju da negativni učinci na reproduktivne organe nisu trajni.

Tradicionalna indijska medicina – ayurveda – i kada je riječ omarihuani i spolnosti pravi je antipod suvremenoj zapadnoj medicini. Ayurveda naime marihuanu koristi za povećanje uzbuđenosti i libida i protiv impotencije. Muškarci nakon konzumiranja ove opojne tvari imaju duže erekcije, a do ejakulacije dođe kasnije. Kod žena je vlaženje rodnice intenzivnije.

U mističkim tantričkim obredima se pije bhang, koji je u osnovi napitak od mlijeka i marihuane, kome se mogu dodati sladila (med, šećer) i začini (kardamom, cimet isl.). Pomoću bhanga se u tantričkom seksu postižu orgazmi cijelog tijela, kod kojih do ejakulacije i gubitka spolne energije ne dolazi. Tantrički spolni odnos, koji traje i do 8 sati, ima kao cilj prije svega rasplinjavanje ega, do čega dođe prilikom orgazma i koje je stanje najbliže nirvani. Bhang je čini se i u suvremenoj Indiji sveti ljekoviti napitak s magičnim svojstvima, a osim toga ga koriste indijske prostitutke kako bi lakše obavljale svoj posao, kada je stranka ružan i neprivlačan muškarac.

U Srbiji npr. su u 19. stoljeću nevjestama ublažavali bolove prilikom prvog spolnog odnosa s pripravkom naša, koji je sadržavao konoplju i ovčju mast. Od šafrana, šećera i konoplje su na Balkanu prema receptu narodne medicine pripremali i napitak za dječake prije obrezivanja, jer je nakon konzumiranja napitka od konoplje bol bila manja. Sličan se napitak izgleda koristio i za smirivanje plačljive djece.

A muškarci s Balkana koristili su afrodizijak, pripremljen od hašiša, bademovog maslaca, cvjetova ruže i krokosa, začina poput kardamoma i muškatnog oraščića, španjolske kamilice, šećera i meda.

22.03.2014. 23:01:00
http://metro-portal.hr/u-davna-se-vremena-uzimalo-drogu-za-bolji-seks/24474/