Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2010. 14:40:01
POČETKOM PROSINCA

U CineStar Areni prvo IMAX kino u Hrvatskoj

Vrhunac filmske tehnologije doživjet će posjetitelji Cinestara u novom trgovačko-zabavnom Arena Centru u zagrebačkom Laništu

(Drago Sopta/Cropix)

U sklopu trgovačko-zabavnog Arena Centra, koji se gradi u zagrebačkom naselju Lanište, početkom prosinca otvorit će se multipleks CineStar Arena, s prvim IMAX kinom u Hrvatskoj i regiji, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Cinestar Arena će imati deset dvorana na skoro šest tisuća četvornih metara, a od ukupno oko 1.700 sjedala njih petstotinjak bit će u IMAX-u, koje će imati platno površine 333 četvorna metra.

IMAX je vrhunac filmske tehnologije, ne postoji kino bolje od toga, rekao je Hrvoje Krstulović, član Uprave tvrtke Blitz-CineStar, koja je dosad u Hrvatskoj otvorila pet multipleksa.

Najavio je da će svečano otvorenje tog "ultimativnog kina" biti 1. prosinca, a postoji mogućnost da se IMAX kina otvore i u Osijeku, Splitu i nekim gradovima bivše Jugoslavije.

CineStar Arena imat će i dvije luksuzne "Gold Class" kino dvorane, koje će, radi intimnije atmosfere, imati samo po 40 sjedala. Uz vrhunsku tehnološku opremu za prikazivanje filma, te elektronički podesive fotelje, ta kina nude doživljaj luksuza, mogućnost naručivanja jela i pića te konobara na usluzi tijekom trajanja filma.

Izvorni koncept takvih dvorana potječe iz Australije, a preuzeli su ga šeici iz Dubaija, rekao je Krstulović, naglasivši da se svaki gost u njima osjeća kao VIP klijent.

Cijene ulaznica za IMAX bit će oko 40 posto više od uobičajenih, odnosno oko 50 kuna, a za "zlatna kina" oko 90 kuna.

Larry O'Reilly, izvršni potpredsjednik za razvoj IMAX-a, rekao je da će zagrebački IMAX arhitektonski biti jedno od najljepših IMAX kina u cijelome svijetu. Kao prednosti IMAX-a izdvojio je što se gledatelji nakon filma osjećaju kao da su bili u filmu, intenzivnije 3D iskustvo, vrhunski zvučni sustav te stadionski raspored sjedala.

Do kraja 2011. Blitz-CineStar planira otvoriti multiplekse u Osijeku, Slavonskom Brodu i Varaždinu. Njihova kina su u godinu dana prodala 2,5 milijuna karata, prikazala 170 filmova i na njih otpada 77 posto svih kino posjetitelja u Hrvatskoj. (hina/metro-portal)

16.04.2010. 14:40:01
http://metro-portal.hr/u-cinestar-areni-prvo-imax-kino-u-hrvatskoj/38009/