Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2010. 19:22:00
BIBLIJSKE PRIČE

U Bjelovaru počeo Kristfest - međunarodni festival suvremene kršćanske glazbe

U subotu počinje glazbeni dio festivala u kojem sudjeluju hrvatske grupe "Kristina", "Emanuel", zbor "Nebo" te poljska rock skupina" Leaf"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Međunarodni festival suvremene kršćanske glazbe - Kristfest - počeo je danas u Bjelovaru izvedbom mjuzikla "Josip i kričave boje njegovih snova" koji je na hrvatskom jeziku postavio hollywoodski redatelj Richard Montez.

Pošto se pet godina održavao u Osijeku, Kristfest se ove godine preselio u Bjelovar, gdje će se do 30. svibnja u Domu kulture moći vidjeti i čuti dio ponude hrvatske i svjetske duhovne glazbe. Festivalski program danas počinje poznatim mjuziklom Andrewa Lloyda Webbera "Josip i kričave boje njegovih snova", režisera Richarda Monteza. To je biblijska priča ispripovijedana šarenilom glazbenih stilova, a oko 70 glumaca izvest će je na hrvatskom jeziku.

U subotu počinje glazbeni dio festivala u kojem sudjeluju hrvatske grupe "Kristina", "Emanuel", zbor "Nebo" te poljska rock skupina" Leaf". Završnog dana festivala, 30. svibnja, nastupit će Čedo Antolić, prvi osvajač Porina u kategoriji duhovne glazbe, koji obilježava 35 godina rada. Nastup jedne od festivalskih atrakcija, francuske crnačke gospelske grupe Tsefanyah, bit će, kažu organizatori, poslastica za zatvaranje festivala.

Glazbenik Andrej Grozdanov, koji je osmislio program, istaknuo je kako je Kristfest jedinstveno mjesto gdje izvođači duhovne glazbe, koji na hrvatskoj sceni nemaju baš previše prostora, mogu predstaviti svoja ostvarenja koja progovaraju današnjem mladom čovjeku 21.stoljeća o drevnim istinama kršćanstva, ali u novom paketu. Organizator je udruga "Mir i dobro", a osnivač Kristfesta je pater Željko Paurić koji se nakon gvardijanske službe u Osijeku preselio u Bjelovar. (hina/metro-portal)

28.05.2010. 19:22:00
http://metro-portal.hr/u-bjelovaru-poceo-kristfest-medjunarodni-festival-suvremene-krscanske-glazbe/41193/