Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2010. 10:40:30
SASTANAK VLADE

U Banskim dvorima traje sastanak čelnika koalicijskih partnera

Čelnici su na ulasku u vladinu zgradu rekli da vjeruju kako je koalicija stabilna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX )

Čelnici stranaka vladajuće koalicije sastali su se jutros u Banskim dvorima, a očekuje se da će na sastanku razmotriti stanje nakon jučerašnje odluke HDZ-ova Predsjedništva o brisanju iz članstva počasnog predsjednika stranke i bivšeg premijera Ive Sanadera.

Čelnici SDSS-a i HSLS-a još su jučer izrazili punu potporu predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor, a predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i jutros je, ulazeći u vladinu zgradu, rekao kako vjeruje da je koalicija stabilna.

Na upit o stabilnosti koalicije, potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u prolazu je odgovorio: "Vidite kakvo je vrijeme", a predsjednik HSS-a Josip Friščić: "Vidite da čvrsto hodamo."

Osim čelnika stranaka, u Banske dvore stigli su i ministri.

Iz članstva HDZ-a Ivo Sanader je izbrisan zbog konferencije za novinare koju je sazvao u nedjelju u središnjici stranke bez znanja predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor.

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je na sinoćnjoj konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a kako je počasni predsjednik stranke Ivo Sanader brisan iz članstva jer je svojim istupom prekršio Statut HDZ-a, naštetio ugledu stranke i vodio rušenju koalicijske vlade. (hina/metro-portal)

05.01.2010. 10:40:30
http://metro-portal.hr/u-banskim-dvorima-sastanak-celnika-koalicijskih-partnera/30019/