Metro-portal.hr

objavljeno 03.06.2010. 21:41:49
OPASNO SLIJETANJE

U autobusnoj nesreći kod Karlovca ozlijeđeno 47 osoba

Policija još uvijek ne zna razloge zbog kojih je vozač izgubio nadzor nad autobusom u kojem su se nalazila 52 učenika

prometna autobus Karlovac
prometna autobus Karlovac (Mario Pušić/Cropix)

Ukupno četrdeset sedam osoba ozlijeđeno je prilikom jutrošnjeg slijetanja autobusa punog školske djece s autoceste kod naplatnih kućica u Karlovcu, a prema posljednjim policijskim podacima, četiri osobe zadobile su teške ozljede.

Trideset i četiri osobe zadržane su na liječenju u karlovačkoj Općoj bolnici, dok ih je 13 otpušteno na kućnu njegu, izvijestila je večeras Policijska uprava karlovačka.

Policija još uvijek ne zna razloge zbog kojih je vozač izgubio nadzor nad autobusom u kojem su se nalazila 52 učenika sedmih razreda Osnovne škole Juraj Habdelić iz Velike Gorice, četiri nastavnika i vodič putovanja. Nakon gubitka nadzora, vozač je vozilom probio središnju i zaštitnu ogradu te prešao na suprotni kolnički trak autoceste Karlovac-Zagreb. Testiranje je pokazalo da nije bio pod utjecajem alkohola.

Krhotine autobusa i zaštitne ograde oštetile su osobni automobil riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 29-godišnja Riječanka, koja u nesreći nije zadobila ozljede.

Na mjestu događaja ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć, a potom su prevezeni u karlovačku Opću bolnicu. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 21:41:49
http://metro-portal.hr/u-autobusnoj-nesreci-kod-karlovca-ozlijedjeno-47-osoba/41708/