Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2010. 23:50:58
U DVIJE GODINE

U Argentini nestalo 700 žena

Krijumčarske mreže za prostituciju otele su u zadnjih godinu i pol dana više od 700 žena i djevojaka

Buenos Aires
Buenos Aires (Getty Images)

Trgovina ženama radi prostitucije u "zabrinjavajućem" je porastu u Argentini, gdje je u zadnjih 18 mjeseci nestalo sedamstotinjak žena iz više latinskoameričkih zemalja, priopćila je u četvrtak mjesna nevladina organizacija.

"Trgovina ljudima u Argentini u zadnjih deset godina doživjela je zabrinjavajući rast", rekla je Fabiana Tunez iz Casa del Encuentra (Kuća susreta), nevladine organizacije koja objavljuje statistiku o takvoj trgovini.

"U zadnjih godinu i pol dana više od 700 žena i djevojaka vode se kao nestale, a otele su ih krijumčarske mreže za prostituciju. Sedamdeset posto žrtava je iz Argentine, a preostale su iz Paragvaja, Dominikanske Republike, Perua, Bolivije i Brazila", dodala je.

Krijumčarenje se odvija pravcima kojim se krijumčari roba, kao što su "sojina ruta", koja prolazi sjeveroistokom Argentine prema Brazilu i Paragvaju, ili "naftna ruta" u Patagoniji, na jugu Argentine.

Nevladina organizacija se poziva na svjedočenja žena koje su uspjele pobjeći ili su ih oslobodile redarstvene snage i na svjedočenju obitelji žrtava.(hina/metro-portal)

02.12.2010. 23:50:58
http://metro-portal.hr/u-argentini-nestalo-700-zena/52115/