Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2011. 13:32:00
VELIKO PRIZNANJE

Tyson i Stallone u boksačkoj Kući slavnih

Stallone je jedan od najistaknutijih filmskih akcijskih junaka 80-ih i prve polovice 90-ih, a najpoznatije uloge ostvario je u serijalima filmova o Rockyju i Rambu

Mike Tyson
Mike Tyson (Getty Images)

Boksačka legenda Mike Tyson i hollywoodska zvijezda Sylvester Stallone primljeni su u boksačku Kuću slavnih u Canastoti, u američkoj saveznoj državi New York, javlja Hina. Tyson je mjesto u 'Hall of Fame" zaslužio sjajnim predstavama u ringu, dok je Stallone ušao u Kuću slavnih zbog promicanja boksa kroz serijal filmova Rocky. Osim njih dvojice mjesto u galeriji slavnih dobil su i poznati promotor Wilfried Sauerland, zatim veliki boksači Julio Cesar Chavez i Kostya Tszyu, trener Ignacio Beristain, te sudac Joe Cortez.

"Presretan sam i ponosan što sam ušao u Kuću slavnih. Želim se svima zahvaliti, a posebno bivšem treneru i mentoru Cusu D'Amatu koji me odveo do vrha," kazao je "Iron Mike" sa suzama u očima. Tyson je jedan od najboljih teškaša svih vremena. Bio je najmlađi boksač koji je osvojio naslove u teškoj kategoriji prema verzijama WBA, WBC i IBF, te prvi koji je istovremeno bio vlasnik pojasa u tri spomenute verzije. U karijeri je ostvario 50 pobjeda, od čega 44 nokautom i šest poraza.

Stallone je jedan od najistaknutijih filmskih akcijskih junaka 80-ih i prve polovice 90-ih, a najpoznatije uloge ostvario je u serijalima filmova o Rockyju i Rambu. Snimio je čak šest filomova o boksaču Rockyju Balboi, pa niti ne čudo što je ulazak u Kuću slavnih popratio riječima.

"Yo, Adrian, uspio sam," - ponovivši riječi kojima završava prvi nastavak filma snimljen 1976. godine. "Nikada se nisam pretvarao da sam boksač jer nemam potrebne vještine. Međutim, shvatio sam kroz kakvu muku prolaze boksači, posebice izvan ringa. Ovo je priznanje i za sve njih," poručio je 64-godišnji Stallone. Chavez je meksička boksačka legenda. Šest puta je bio svjetski prvak, a u 115 borbi poražen je samo šest puta. Zanimljivo, prije svega nekoliko dana njegov sin, Julio Cesar Chavez Jr. osvojio je naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji po WBC verziji.


13.06.2011. 13:32:00
http://metro-portal.hr/tyson-i-stallone-u-boksackoj-kuci-slavnih/60079/