Metro-portal.hr

objavljeno 27.01.2012. 12:11:41
KRAJ SLOBODI IZRAŽAVANJA?

Twitter počinje cenzurirati objave svojih korisnika

"Dok sve više rastemo globalno, ulazimo u zemlje koji imaju drugačiju ideju o slobodi izražavanja od nas", objašnjavaju svoj potez čelni ljudi Twittera

Fotografija vijesti

Internetska društvena mreža Twitter najavila je u četvrtak da će početi cenzurirati 'tweeteve' u nekim zemljama, što predstavlja veliku promjenu u politici kompanije koja je pomogla prodemokratskim narodnim ustancima u zemljama sjeverne Afrike, javlja Hina.

"Dok sve više rastemo globalno, ulazimo u zemlje koji imaju drugačiju ideju o slobodi izražavanja od nas", objavio je Twitter.

Međutim, čak i uz najavljene restrikcije, Twitter neće moći djelovati u nekim zemljama. "U zemljama u kojima se te ideje potpuno razlikuju od naših, nećemo moći postojati", dodaje se.

Kao primjer cenzure s kojima Twitter "može živjeti" navedeni su pronacistički sadržaji koji su zabranjeni u Francuskoj i Njemačkoj, javlja Reuters.

Tvrtka je objavila da sada ima tehnologiju kojom može selektivno blokirati poruke samo u pojedinim zemljama, a dosad je obrisani "tweet" nestajao u cijelom svijetu. "Nismo još koristili tu mogućnost, ali ako bude zatraženo da tweet uklonimo samo u određenoj zemlji, moći ćemo to učiniti", objavila je tvrtka, prenosi BBC.

27.01.2012. 12:11:41
http://metro-portal.hr/twitter-pocinje-cenzurirati-objave-svojih-korisnika/67661/