Metro-portal.hr

objavljeno 01.05.2011. 08:04:00
APP HISTERIJA

Internet tvrtka prodana za 30 milijuna dolara 3 mjeseca nakon osnivanja

Vijest o prodaji tvrtke za iPhone aplikacije ne bi bila ni približno tako atraktivna da tvrtka nije otvorena prije samo tri mjeseca

IntoNow prepoznaje što gledate na televiziji

Nekad je bio dot com boom, tvrtke koje su imale ikakve veze s Internetom prodavale su se kao halva, a da li nam slijedi App boom, tek ostaje da se vidi. U siječnju tekuće godine Adam Cahan došao je na ideju za aplikaciju IntoNow koja će prepoznavati seriju koju gleda vlasnik telefona i nakon toga će obavijestiti ekipu koja ga prati na socijalnim mrežama što mladac gleda.

Ideja, sama po sebi, nije bog zna kako originalna, jer nakon Foursquarea takve aplikacije bujaju kao gljive nakon kiše, no ova je očito začarala veliki Yahoo koji je, kao u najboljim danima dot com histerije, izbrojao 30 milijuna dolara Adamu i postavio ga za potpredsjednika Yahooa!?

Priča je jednostavna - vi gledate omiljenu seriju, vaš telefon skenira zvučne valove i ako je serija mlađa od pet godina, obavještava vašu ekipu na Fejsu i Twitteru što gledate. Ma koliko stupidno ovo zvučalo, očito je da radi jer se aplikacija downloada ko luda, a Yahoo je (napokon?) pogodio s jednom investicijom.

Da se domaći programeri iz garaža ne polakome na ideju treba još reći da je mladi gospodin Cahan prije otvaranja vlastite firme radio je na menadžerskim pozicijama u Googleu i na MTV-u, tako da ipak zna što se najviše traži.

01.05.2011. 08:04:00
http://metro-portal.hr/tvrtka-za-iphone-aplikacije-prodana-za-30-milijuna-dolara/58339/