Metro-portal.hr

objavljeno 21.08.2011. 19:52:00
SUDSKA TRAKAVICA

Tužitelj zbog nedostatka dokaza odustaje od progona Strauss-Kahna

Cyrus Vance će predložiti sucima odbacivanje slučaja, budući da se optužbe sobarice da ju je Kahn prisilio na oralni seks ne mogu dokazati

Fotografija vijesti

Nakon brojnih obrata u slučaju seksualnog skandala bivšeg direktora Međunarodnoga monetarnog fonda, čini se kako se cijeloj trakavici napokon nazire kraj, piše Hina. Naime, tužitelj koji vodi predmet protiv Dominiquea Strauss-Kahna zatražit će od suda da prekine s kaznenim progonom.

Prenoseći izjave izvora bliskih državnom tužitelju, New York Post piše da će Cyrus Vance predložiti sucima odbacivanje slučaja, uz napomenu da takve prijedloge suci najčešće prihvaćaju. Bude li tako i ovaj put, Dominique Strauss-Kahn bi se odmah mogao vratiti u Francusku.

Po pisanju lista, prijedlog će se temeljiti na činjenici da se optužbe koje je protiv Strauss-Kahna iznijela gvinejska sobarica, po kojima ju je on prisilio na oralni seks 14. svibnja u hotelu Sofitelu u New Yorku, ne mogu dokazati "izvan razumne sumnje".

Tužitelj Cyrus Vance će u tom prijedlogu priložiti sve nalaze istrage koja se vodi već četiri mjeseca i navesti podatke koji izazivaju sumnju u vjerodostojnost sobarice Nafissatou Diallo, dodaje list.

U subotu je i Kenneth Thompson, odvjetnik mlade žene, rekao za New York Times da očekuje prekid sudbenog progona.

Tužitelj Vance je pozvao Thompsona i Diallo na sastanak koji će se održati u ponedjeljak, dan prije novog ročišta u slučaju protiv DSK-a.

21.08.2011. 19:52:00
http://metro-portal.hr/tuzitelj-zbog-nedostatka-dokaza-odustaje-od-progona-strauss-kahna/62453/