Metro-portal.hr

objavljeno 29.12.2011. 09:42:10
FATALNA ZABUNA

Turski zrakoplovi raketirali i ubili 23 kurdska seljaka

Moguće je da su turski lovci napad izveli slučajno, smatrajući seljane pripadnicima Radničke stranke Kurdistana, no još nema službene potvrde

Fotografija vijesti

Dvadeset tri kurdska seljaka ubijena su u četvrtak ujutro u napadu turskog zrakoplovstva na jugoistoku Turske, blizu iračke granice, izjavio je lokalni član Stranke za mir i demokraciju, javlja Hina.

Napad je izveden u selu Ortas, blizu iračke granice, a poginule su 23 osobe,objavio je na tv postaji bliskoj kurdskom ustanku Roj TV Ertan Eris, član pokrajinskog vijeća Sirnaka.

Eris je objasnio da je skupina od tridesetak osoba, većinom u dobi od 16 do 20 godina, prešla granicu zbog krijumčarenja te da se strahuje kako će mrtvih biti još više.

Gradonačelnik Uluderea u istoj pokrajini Fehmi Jaman rekao je da je pronađeni spaljeni ostaci 30 osoba, a prokurdska novinska agencija Firat objavila je brojku od 35 mrtvih, među kojima su i djeca.

Informacija o bombardiranju koje još nije potvrđeno iz službenog izvora.

Moguće je da su turski lovci napad izveli slučajno, smatrajući seljane pripadnicima Radničke stranke Kurdistana, dodaje se iz istog izvora.

29.12.2011. 09:42:10
http://metro-portal.hr/turski-zrakoplovi-raketirali-i-ubili-23-kurdska-seljaka/66792/