Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2008. 17:54:56
vikend kapetani

Turisti na večeru, jedrilice prema Biševu

Unatoč upozorenjima na opasnost od nevere, Britanci i Šveđani usidrili brodove i otišli na večeru.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivan Živković / CROPIX)

Prebukirana komiška luka odredište je velikog broja stranih nautičara, i nije neobično da netko brod usidri i pomoćnim brodićem ode u mjesto na večeru. Ali kada cijeli dan dolaze upozorenja da će biti oluje i nebo se spoji s morem, ideja o sidrenju postaje manje pametna.

Ipak, jedanaest Britanaca i četiri Šveđana napravili su upravo to, ostavivši brodove bez nadzora kako bi uživali u delicijama lokalnih restorana.

Ni kad je počelo nevrijeme nisu našli za shodno provjeriti brodove, čija su sidra zaorala i otpustila, pa je komiški akvatorij dobio dva Leteća Holandeza na putu prema Biševu.

Građani su alarmirali komiški Nautički centar, a u pomoć su im pritekli i djelatnici turističke agencije Alternatura, pa su krenula tri gumenjaka sa šestoricom ljudi u akciju spašavanja skupocjenih jedrilica.

Kako je oluja u međuvremenu ojačala, pravi je izazov bio popeti se na brodove, no i taj je problem ubrzo riješen i brodovi su uspješno i bez oštećenja vraćeni u komišku luku na, ovaj put znalačko, vezanje uz obalu.

22.07.2008. 17:54:56
http://metro-portal.hr/turisti-na-veceru-jedrilice-prema-bisevu/10108/