Metro-portal.hr

objavljeno 08.12.2014. 14:31:00
PARTIJANA

Tuborg Open Fair u petak u pogonu Jedinstvo

Tuborg Open Fair ujedinjuje klupsko iskustvo, live elektronsku glazbu i kultna imena scene u jednodnevnom događaju

Sjajan party u Pogonu Jedinstvo
Sjajan party u Pogonu Jedinstvo (Tuborg Open Fair)

Tuborg Open Fair u petak 12. prosinca 2014. u pogonu Jedinstvo predstavlja svjetske trendove, ali i najbolje od domaćih klupskih izvođača. Uz Frictona, nagrađivanog drum'n'bass DJ-a i producenta, predstavlja se i najbolji domaći izvozni klupski proizvod u liku Petra Dundova, domaći live elektronski bend ABOP, ali i jedan od najzapaženijih repera u regiji Frenkie. Sve to uz Chew The Fat! Croatia koje prati Remi iz Elementala.

Tuborg Open Fair ujedinjuje klupsko iskustvo, live elektronsku glazbu i kultna imena scene u jednodnevnom događaju, s odličnim lineupom i tehničkom produkcijom pomiče granice klupskog iskustva, a ovo izdanje ubraja se u najbolje događaje sezone.

Chew The Fat! Croatia, slove za jedan od najistaknutijih klupskih programa u Zagrebu. Iznova predstavljaju najnovije glazbene trendove, a to pokazuju jakim domaćim i međunarodnim gostovanjima, kao što su Joe Ford, TC, DC Breaks, te nakon što su u Zagreb doveli nagrađivanu Sigmu, dvostruke vlasnike prvog mjesta UK Top 40 ljestvice. Po glazbenoj dužnosti obišli su festivale duž Hrvatske i regije, te nastupali po cijeloj Lijepoj našoj i susjednim zemljama. U pogon Jedinstvo donose bass zvukove, a rezidenti programa Yesh i DMT, uz podršku MC Tone Tuora i vj -polygona na vizualima dobit će pojačanje u liku Remi iz Elementala koja će se primiti mikrofona.

Line up predvodi Friction, jedan od najcjenjenijih drum'n'bass DJ-a i producenata, te suvlasnik Shogun Audio drum'n'bass etikete koja se u 10 godina postojanja nametnula kao autoritet. Friction, vlasnik Drum & Bass Arena Awards 2011. godine, te voditelj jedne od najboljih emisija na BBC Radio 1 posvećenu drum'n'bassu, poznat je po tehničkoj preciznosti koju će u Zagrebu pokazati na 4 playera, a dolazi uz pratnju MC Linguisticsa. Frictionovi setovi premošćuju razliku između dubljih, soulful, ali i bass zvukova, čime je zaradio horde sljedbenika, pa je jako tražen na festivalima i klupskim događajima. U Zagreb dolazi na jedini nastup u regiji.

Jedan od glavnih gostiju večeri bit će i Petar Dundov live, svjetski priznata ikona domaće glazbene scene, koji u svojim setovima vješto širi poimanje techna i razvija specifičan zvuk, te dokazuje da je techno prostor stalnih inovacija. Nakon zadnjeg hvaljenog albuma "Sailing Off The Grid", Petar priprema novi uradak za 2015. godinu. Zagreb ga već dugo vremena nije imao prilike vidjeti u live izdanju, a Dundov će odsvirati i neke od novih kompozicija koje nisam imao prilike izvesti do sada i pokazati zašto je jedan od najodvažnijih producenata koji inspiriraju svojom glazbom.

Uz predvodnike elektronskih žanrova, nastupa i regionalno priznati, nerijetko kontroverzni tuzlanski reper Frenkie. Jedan je od prvaka balkanskog hip hopa koji drma javnost i političare, heroj generacije koji svojim tekstovima o surovoj stvarnosti tjera na razmišljanje. Karijeru je počeo na kultnom FM Jamu koji upravo slavi 15 godina, kao i s Edom Maajkom, a do danas je nanizao 4 albuma, 2 EP-a, nagradu za najboljeg izvođača, te ostao upisan kao beskompromisni i talentirani tekstopisac koji kroz stvari kao što su "Hajmo ih rušit" ili "Gori" progovara o krizi društva.

Jedan od najboljih hrvatskih bendova ABOP iliti After Je Bolji od Partyja je audiovozualni postav sastavljen od redom vrhunskih instrumentalista, članova bendova kao što su Elemental i Pips, Chips & Videoclips. Nastali su nakon jednog after partyja i od tada izvode elektronsku glazbu, uz bass gitaru, netipičnu postavu od dva bubnjara, a sve je potpomognuto synthovima i sampleovima. U toj postavi uživo izvode dub, drum 'n' bass ili pak electro, a iako ih je žanrovski teško definirati, sigurno je da to čine uz nevjerojatnu dozu energije i tjeraju na ples.

Ulaznice

Ulaznice su u online pretprodaji prodaji po 60, a na fizičkim prodajnim mjestima po 80 kuna. Na dan događaja 12. prosinca ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 90 kuna.

Ulaznice možete kupiti u sustavu Entrio.hr i na svim prodajnim mjestima Entria.

Tuborg Open Fair

http://openfair.hr/

https://www.facebook.com/OpenFair
FB događaj: https://www.facebook.com/events/301902006672990/?fref=ts

08.12.2014. 14:31:00
http://metro-portal.hr/tuborg-open-fair-u-petak-u-pogonu-jedinstvo/88895/