Metro-portal.hr

objavljeno 15.06.2013. 15:46:00
BILI SMO ...

Tuborg Open Fair je definitivno uspio

Iako naša populacija ne shvaća ozbiljno satnicu koncerta, do kraja obje večeri Šalata je bila puna

TBF je zatvorio koncert
TBF je zatvorio koncert (Suzana Svečnjak Romanić)

Sinoć u 23:15 je službeno završio Tubor Open Fair na Šalati. Dvodnevni festival , dobra atmosfera i odlični bendovi. Iako naša populacija ne shvaća ozbiljno satnicu koncerta, do kraja obje večeri Šalata je bila puna. No ipak, nije mi jasno kako neko kupi kartu i onda na koncert koji službeno počne u 18:45, dođe u 22h. No da, tako smo valjda naučeni.

Oba dana su tako u prilično nezavidnoj situaciji, priliku da otvore festival imali Luxus Lord i Quasarr.

Prvog dana  je ipak na samom početku bilo možda 10-ak ljudi više u publici. Luxus Lord, korčulansko - zagrebački bend, svirali su pola sata. Korektno su odradili svoj koncert te smo imali priliku čuti i najavni singl prvog materijala „Osjećaj".

Uz 15-ak minuta pauze između bendova, festival se nastavlja te na oduševljenje publike - koje je tada ipak bilo malo više, na stage dolazi Pozdrav Azri. Azrine hitove su pozdravljali za mikrofonom Domagoj Vorberger, Boris Leiner, Renato Metessi i Žan Jakopač. Uz nezaobilazne hitove „Nemir i strasti" , „Fa fa fa", „Balkane", „Užas je moja furka" „Provedimo vikend zajedno„ i mnoge druge, Pozdrav Azri su u drugom danu bili jedini bend koji je izašao na bis.

Partibrejkersi - a što reći, standardna eksplozija rock 'n rola."Dobro veče Hrvati" pozdravio je Cane te je bend započeo svoj odličan koncert . Između novih i starije stvari, ekipa je najbolje reagirala na "Hiponotisana Gomila" ,,"Kreni prema meni" ,"Hoću da znam Na stvari „ Na putu za jug" publika je zapalila bengalku i dodatno podigla atmosferu. Koncert su završili sa „Hoću da znam" " i, iako ih je publika zvala, bend se nije vratio na bis.

Let3 - na stage dolaze u 22h, obučeni kao svećenici te pjevaju „Hvala tebi Kriste" . Slijede "Vjeran pas" , "Tazi Tazi, " Mamne Baneta"  "Dijete u vremenu " koja ima i najbolji odaziv publike. Mrle je naravno zabavljao sve svojim outfitom u kojem mu se vidi „potpuna sloboda" , pogotovo u trenucima plesa. Svirali su oko sat vremena, predstavili su nam svoj novi singl „Punjeta" te nestali u noć.

Drugi dan Tuborg Open Faira otvorili su indie pop bend iz Rijeke Quassar. Dečki su odlično svirali i za mene su bili pravo iznenađenje,  posebno pjesmama  „Ti" , „Electro Pop" , a koncert su završili sa odličnim zadnjim singlom "Sjene"

St!llnes - kako sebe opisuju „Tribal Roots Rock Jungle Hop sa elementima psihodelije i kontrolirane buke" na stage su došli u 19:30. Svojim nastupom su stvarno zagrijali atmosferu, naravno, uvijek je bolje na stageu vidjeti bend koji je pun energije i koji uživa u tome što rade, baš kao što i ovi dečki rade. Posebno su me se dojmile : „Sloboda", „Možda", „Džungla", "Digni glas", „Povratak", „Let", „Sad i ovdi", „Guzotres"...

Rambo Amadeus - car! Glazbeni revolucionar, gitarist, rock buntovnik i jedinstven zabavljač. Za Ramba znamo da mu niti jedan koncert nije isti pa se to tako i sinoć ponovilo. Ramba ili volite ili ne. Sinoć su svakako na Šalati bili oni koje vole i cijene njegov rad te se orilo Šalatom „Rambo care kupi nam cigare", „Čobane vrati se" i „Koliko je jedan".

Za kraj ovog dvodnevnog festivala tu su bili TBF. Početak koncerta sa „Malo sam maka" je bio pun pogodak. Splitski veseljaci zabavljali su publiku na Šalati više od sat vremena. Neizostavni hitovi „ Veseljko", „Moja mater te traži „, „Grad spava" i „Alles gut", kao i mnogi drugi orili su se Šalatom, a TBF-ovci su završili koncert sa pjesmom „Smak svita"

U svakom slučaju, odlična organzicija, odličan izbor bendova - nadamo se sljedeće godine nastavku!  

Pogledajte galeriju fotografija.

Piše: Suzana Svečnjak Romanić
15.06.2013. 15:46:00
http://metro-portal.hr/tuborg-open-fair-je-definitivno-uspio/78749/