Metro-portal.hr

objavljeno 28.07.2019. 08:01:00
WTF?!

Trump gradi svoj zid novcem - Pentagona?!

Sud u kojem konzervativci imaju većinu, s 5 naprema 4 glasa blokirao je u cijelosti presudu saveznog suca u Kaliforniji

Što sve neće smisliti...
Što sve neće smisliti... (Arhiva)

Vrhovni sud SAD-a u petak je administraciji predsjednika Donaldu Trumpa omogućio da 2,5 milijardi dolara novca koji je Kongres odobrio za Pentagon preusmjeri za izgradnju zida duž američko-meksičke granice, iako su kongresnici odbili osigurati financiranje njegove izgradnje.

Sud u kojem konzervativci imaju većinu, s 5 naprema 4 glasa blokirao je u cijelosti presudu saveznog suca u Kaliforniji, kojom se republikanskom predsjedniku zabranjuje da troši novac jer Kongres nije izričito odobrio sredstva za projekt izgradnje zida. T

om projektu, ukupno vrijednom 6 milijardi dolara, žestoko se protive demokrati i meksička vlada. Trump nije uspio uvjeriti Kongres da financira zid iako je u veljači proglasio izvanrednu situaciju na nacionalnoj razini i najavio kako će ovlastiti upravu da za izgradnju zida reprogramira 6,7 ​​milijardi dolara iz fondova koje je Kongres dodijelio za druge svrhe.

Nekoliko država, uključujući Kaliforniju i organizacije poput Sierra Cluba i koalicije Južnih graničnih zajednica, osporile su upravnu odluku u dvije tužbe.

28.07.2019. 08:01:00
http://metro-portal.hr/trump-gradi-svoj-zid-novcem-pentagona/119765/