Metro-portal.hr

objavljeno 02.06.2010. 00:01:57
OGROMNO

Trokatnica u Gvatemali potonula u divovsku rupu

Nitko još ne zna kako je nastala rupa duboka 30 metara i široka 20 metara u središtu glavnoga grada ove srednjoameričke zemlje

Guatemala City potonula zgrada
Guatemala City potonula zgrada (Wikipedia/ilustracija)

Geolozi su u utorak razmatrali uzroke stvaranja ogromne rupe duboke 30 metara, promjera 20 metara koja je nakon prolaska tropske oluje Agatha u središtu Guatemala Cityja progutala jednu trokatnicu.

Prema prvim pretpostavkama direktora za geologiju Državnog centra za koordinaciju tijekom katastrofa Davida Monterrosa, teren je bio oslabljen na razini sjecišta cijevi vodovoda glavnog grada te srednjoameričke zemlje.

Nitko nije stradao pošto je kuća bila prazna. Odrone unutar rupe pratila je glasna jeka, a tristo stanovnika te četvrti pozvano je na evakuaciju.

Predsjednik udruge stanovnika četvrti rekao je da su stvaranje rupe prouzročile neprestane vibracije tijekom prolaska kamiona čistoće čije se glavno odlagalište nalazi u blizini.

Agatha, prva oluja u sezoni ciklona, ovog je vikenda usmrtila najmanje 152 ljudi, a više od stotinu ih se smatra nestalima. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 00:01:57
http://metro-portal.hr/trokatnica-u-gvatemali-potonula-u-divovsku-rupu/41543/