Metro-portal.hr

objavljeno 22.11.2011. 15:57:00
1. HNL

Tri uvjeta karlovačkih nogometaša za nastavak prvenstva

Odvjetnica nogometaša NK Karlovac obrazložila je novinarima tri zahtjeva koja su postavljena pred upravu ovog posrnulog prvoligaša

Fotografija vijesti

Odustajanje od pokretanja disciplinskog postupka zbog neigranja protiv Rijeke, raskid ugovora na štetu kluba do 5.12 te priznavanje dosadašnjih potraživanja tri su uvjeta koja su nogometaši NK Karlovca preko svoje odvjetnice Blauhorn postavili pred upravu kluba kao uvjet da odigraju dvije preostale utakmice jesenskog dijela prvenstva, prenosi Hina.

Te je zahtjeve još jučer, prije sastanka Upravnog odbora, znao predsjednik Uprave Amirudin Talakić, kaže Blauhorn, te igrači očekuju odgovore.

Talakić je danas u izjavi za Hinu kazao kako je klub pokrenuo disciplinski postupak protiv svih igrača koji su bili na popisu za nedjeljnu utakmicu, a nisu izašli na teren na Kantridi, te da će o sankciji odlučiti Disciplinska komisija na čelu s odvjetnicom Ivom Zlatić.

Novinarima je bila najavljena tiskovna konferencija igrača, no umjesto njih došla je odvjetnica Blauhorn koju su u nedjelju navečer angažirali gotovo svi prvotimci.

Ona je obrazložila sva tri zahtjeva. U onom da za odlazak u Rijeku ne budu sankcionirani kazala je da za neodlazak nisu oni krivi, već klub koji im mjesecima ne isplaćuje plaće, jer "nitko u ovoj državi ne mora raditi posao za koji nije plaćen, te uz to treniranjem i igranjem riskirati zdravlje".

Također je rekla da u njihovim ugovorima s klubom piše kako potpisom prihvaćaju i Pravilnik o disciplinskom kažnjavanju, no u istom ugovoru piše da ga moraju primiti i potpisati, a "budući da im ga nitko nije uručio oni ga nisu ni potpisali, te je s aspekta Zakona o obvezatnim odnosima taj Pravilnik za moje klijente ništavan", kazala je Blauhorn.

Za zahtjev o "slobodnim papirima do 5. prosinca", Blauhorn kaže kako bi bilo pošteno od kluba koji ih je doveo u ovakvu situaciju da ih pusti da mogu otići u druge klubove trenirati, igrati i živjeto od toga, te da je taj zahtjev samo "poziv u pomoć onih koji su dovedeni na rub egzistencije".

U otvorenom pismu navijačka skupina Gademz pozvala je igrače da odigraju preostale dvije utakmice ovog djela prvenstva, čime bi "pokazali karakter i opravdali povjerenje navijača, da se ne bi dogodilo da Klub automatski padne u 2. Županijsku nogometnu ligu".

22.11.2011. 15:57:00
http://metro-portal.hr/tri-uvjeta-karlovackih-nogometasa-za-nastavak-prvenstva/65728/