Metro-portal.hr

objavljeno 20.01.2022. 11:00:45
SAVJETI :)

Tri najgora pića za kolesterol

Kad govorimo o kolesterolu obično mislimo o prehrani, a pritom zaboravljamo da je važno i - piće, jer i ono može imati loše posljedice za vaše zdravlje

Zaboravite na cugu...
Zaboravite na cugu... (Arhiva)

Kolesterol je postao bolest i to u tolikim brojkama da se ne smiju zanemariti - vaše krvne žile ne bi smjele biti zagušene, jer se može dogoditi stvarno svašta, sve do fatalnog ishoda.

No, kad govorimo o kolesterolu obično mislimo o prehrani, a pritom zaboravljamo da je važno i - piće, jer i ono može imati loše posljedice za vaše zdravlje.

Upravo iz tog razloga evo tri pića koja definitivno trebate zaboraviti, pogotovo ako imate visok kolesterol.

Alkohol - ako ste u rizičnoj skupini što se tiče visokog kolesterola, možda biste trebali preskočiti alkoholna pića. "alkohol može povisi razine kolesterola jer stimulira jetru ga ga više proizvodi", kaže nutricionist Ronlad Smith. Prema CDC-u, samo dva alkoholna pića dnevno mogu povisiti ukupnu razinu kolesterola i za 20%.

Gazirana pića - iako su slasna, gazirana pića mogu biti jako štetna što se tiče razine kolesterola. Ona su puna šećera i fosfata koji povisuju razine kolesterola

Voćni sokovi - prirodni voćni sokovi mogu biti zdrav dodatak prehrani, pogotovo ako sadrže puno antioksidansa. Ali ako se radi o voćnim sokovima s dodanim šećerima, oni mogu povećati rizik od visokog kolesterola.

Da, znamo - to sve volite... no, volite li i svoje zdravlje?

20.01.2022. 11:00:45
http://metro-portal.hr/tri-najgora-pica-za-kolesterol/136085/