Metro-portal.hr

objavljeno 13.08.2022. 12:01:00
SAVJETI

Tri jutarnja pića za zdravlje

Zdravi tonici mogu biti odlični napici za početak dana. Oni su puni hranjivih tvari pa su odlični za vaše zdravlje, a mogu vam pomoći i u sprječavanju nekih infekcija

Jutarnje pićence... ;)
Jutarnje pićence... ;) (Arhiva)

Što pijete ujutro? Neki kavu, drugi vodu, treći nešto drugo.... no, bilo kako bilo, dobra stvar je što se mogu pripremiti brzo i jednostavno, a za mnoge od njih sastojke već imate kod kuće.

Stoga, evo tri jutarnja napitka koji bi vam trebali započeti dan...

Jabučni ocat - jabučni ocat je na glasu kao čudotvorni napitak. Poznato je da upravo jabučni ocat ima brojne prednosti za vaše zdravlje: pomaže u mršavljenju, snižava loš kolesterol, poboljšava probavu i uravnotežuje pH vrijednost kože. U jednu čašu tople vode dodajte jednu čajnu žličicu jabučnog octa, prstohvat cimeta i jednu žličicu meda te sve dobro promiješajte i popijte taj napitak.

Napitak s kimom - sjemenke kima poznate su po svojstvima koja pospješuju probavu i oslobađaju od kiselosti i nadutosti, piše swirlster. Dodajte jednu čajnu žličicu kima u jednu šalicu vode i prokuhajte to. Ostavite da se napitak ohladi i zatim to popijte na prazan želudac.

Sok od limuna s medom - većina nutricionista preporučuje da jutro započnete kombinacijom limunovog soka i meda, a savjetuje se da čašu ovog napitka popijete ujutro na prazan želudac. Ovi sastojci pomažu u uklanjanju toksina iz tijela i jačanju imuniteta. Ovaj zdravi tonik možete pripremiti vrlo brzo. Uzmite jednu čašu mlake vode i u nju dodajte sok od pola limuna i jednu jednu žličicu meda. Kombinaciju popijte odmah.

Naravno, inače bi ovo pisali ujutro, ali kako je subota i usput pred praznik... sigurni smo da se nije previše ljudi probudilo prerano... ;)

13.08.2022. 12:01:00
http://metro-portal.hr/tri-jutarnja-pica-za-zdravlje/138866/