Metro-portal.hr

objavljeno 03.04.2018. 15:01:00
SAVJETI :)

Tri dobra razloga za suze - čak i ako ste muško...

Kako god vi gledali na njih, one su sastavni dio našeg bića i izraz naših emocija te ih ne treba susprezati

Plačite bez srama
Plačite bez srama (Arhiva)

Suze nisu samo za cure, to valjda već znate, pa iako jest dobro biti jak i hvatati se u koštac s problemima, suze su ponekad i više nego korisne ponekad. Kako god vi gledali na njih, one su sastavni dio našeg bića i izraz naših emocija te ih ne treba susprezati. 

Stoga, evo tri dobra razloga za suze:

Izazivaju empatiju i jačaju odnose - kad smo tužni trebamo nekoga da nas zagrli, sasluša. Plakanje izaziva baš tu rekaciju kod nama bližnjih ljudi. Priroda se za to divno pobrinula. Također, pokazivanjem svojih slabosti i suza jačamo odnose s nama bliskim osobama. No, ne smijemo ovo koristiti i manipulirati suzama. Također nije preporučljivo plakati pred osobama kojima nije stalo do nas. 

Otpuštaju napetost i stres - plač sam po sebi nije lijepo iskustvo. Plačemo kad je teško i kad nas boli, no suze donose olakšanje. Nakon što se dobro isplačete osjećat ćete se i fizički i psihički rasterećeno. Plakanje ne može promijeniti situaciju u kojoj se nalazite, ali vas može rasteretiti negativnih emocija i razbistriti vam misli te vam dati novu perspektivu i snagu da napravite iduće korake. 

Povezuju vas s vama samima - plakanje nije samo izraz nemira ili uzrujanosti, već i iskustva koje može uključivati frustraciju, bijes, povrijeđenost, tugu i usamljenost. Ukoliko suzbijate suze, potiskujete u sebi osjećaje, ignorirate stanje i ne dopuštate si da se susretnete sa sobom. Suze mogu biti odličan pokazatelj kojim smjerom trebate ne trebate ići, odnosno detektirati stvari koje ne volite.

03.04.2018. 15:01:00
http://metro-portal.hr/tri-dobra-razloga-za-suze-cak-i-ako-ste-musko/111289/