Metro-portal.hr

objavljeno 19.06.2019. 21:40:00
MMMM

Tri čudne erogene zone koje uvijek pale

Različiti živčani pravci ukazuju nam na kompleksnost seksualne reakcije i pokazuju kako orgazam može biti potaknut na bezbroj načina i iz najneočekivanijih predjela našeg tijela

Pupak je erogena zona
Pupak je erogena zona (DeviantArt)

Orgazam je posljedica podražaja erogenih zona, a veliku ulogu u njegovoj realizaciji igra mozak za koji kažemo da je najveća erogena zona u tijelu. U prijevodu to znači da je naše raspoloženje ključno za dobar seks.

Kada govorimo o neočekivanim erogenim zonama, odgovor na pitanje kako nas one dovode do vrhunca, jesu živci. Primjerice, zdjelični živac prenosi senzacije iz vagine, cerviksa, rektuma i mjehura, dok nervus vagus prenosi signale iz cerviksa, maternice i vagine, zaobilazeći leđnu moždinu.

Ovi različiti živčani pravci ukazuju nam na kompleksnost seksualne reakcije i pokazuju kako orgazam može biti potaknut na bezbroj načina i iz najneočekivanijih predjela našeg tijela. Na primjer, u mozgu su senzori za stopala i genitalije jedni kraj drugih, što znači da su za neke ljude stopala erogena zona. 

Križa - mnogi će reći da su im križa najosjetljiviji dio tijela pa nerijetko masaža ili predigra koja se usredotoči na taj dio tijela, može dovesti do orgazma.

Područje oko areola - grudi su s razlogom simbol ženstvenosti i seksa. Ne samo zbog toga što su jedre i lijepog izgleda, već su primarno izvor užitka i za muškarce i za žene. Štoviše, nekim je ženama stimulacija grudi dovoljna da dožive orgazam. Naime, kroz podražaj bradavica aktivira se genitalni senzorni korteks, isto kao što se aktivira kroz podražaj vagine i klitorisa. 

Pupak - zbog svog položaja (blizina venerinog brijega) i mnoštva živčanih završetaka, pupak je uobičajena erogena zona. Neke žene kažu da osjete senzacije u klitorisu dok im partner liže pupak, a objašnjenje za to možda leži u živcu koji povezuje pupak s kralježnicom kroz zdjelično područje. 

Što reći nego - isprobajte već danas!

  • Pupak
  • Područje oko areola
  • Križa
19.06.2019. 21:40:00
http://metro-portal.hr/tri-cudne-erogene-zone-koje-uvijek-pale/119113/