Metro-portal.hr

objavljeno 25.04.2013. 20:07:00
DOMAĆE

Tretmani ljepote iz kućne radinosti

U recesiji se tretmane ljepote može napraviti u dnevnom boravku sa sastojcima iz kuhinje

Malo kućne radinosti i evo lijepog lica
Malo kućne radinosti i evo lijepog lica (Shutterstock)

Vjerojatno se nitko ne bi bunio na par dana wellnessa s uključenim tretmanima ljepote, no kako je kriza već progrizla džepove većine ljudi, a lijep se treba biti, pogledajte malo po kuhinji što sve tamo ima i napravite vlastite, jednako učinkovite tretmane.

Lice možete tretirati raznim namirnicama, recimo, žutanjkom od jajeta. Zvuči čudno i bljak? Možda, ali će osvježiti vašu kožu bolje nego bilo što drugo. Razmutite, nanesite, zažmirite i operite nakon pola sata. Koža će biti svježa i meka.

Ako lice treba očistiti, tu su vrećice čaja. Skuhajte si zeleni ili čaj od kamilice, a mokre vrećice rasporedite po licu i lagano trljajte. Lice će nakon ovoga biti čisto i glatko, uz bitno manje akni.

Maslinovo ulje smo već nekoliko puta spomenuli kao odličnu zamjenu za skidanje šminke, a možda ne bi bilo loše da vam to postane trajna navika, jer će vam od maslinovog ulja koža biti mekša i nježnija.

Kava se koristi već dugo za skidanje celulita, a ako kupite grubo mljevenu, možete je koristiti kao lagani piling.

Med je nezaobilazan sastojak svake maske za suhu kožu, a kako ima protuupalno i antiseptičko djelovanje, možete ga stavljati i na problematična mjesta na koži lica, petnaestak će minuta biti potpuno dovoljno.

25.04.2013. 20:07:00
http://metro-portal.hr/tretmani-ljepote-iz-kucne-radinosti/77793/