Metro-portal.hr

objavljeno 03.12.2012. 17:50:00
LINIĆU, ČITAJ!

Trećina Hrvata izloženo riziku od siromaštva

U zadnje dvije godine dodatnih 1.5 posto Hrvata priližilo se rubu siromaštva, no naša vrla Vlada misli da to još nije dovoljno

Slavko Linić će biti zadovoljan tek kad svi Hrvati počnu kopati po smeću tajkuna
Slavko Linić će biti zadovoljan tek kad svi Hrvati počnu kopati po smeću tajkuna (Arhiva)

Eurostat je objavio podatke o riziku od siromaštva ili socijalne isključenosti, a prema njima je u 2011. godini 32.7 posto Hrvata bilo u tom statusu, što je 1.4 posto više nego za 2010. godinu. 

Jest da je to manje nego u Bugarskoj, Rumunjskoj i Latviji, no kako i dalje nikome nije jasno zašto su te zemlje članice EU, ne treba trošiti vrijeme na objašnjavanje. 

Idemo u susjedstvo - Slovenaca u istom statusu ima 19.3 posto, jednako kao i Francuza, manje od Nijemaca i Britanaca, no oni izlaze na ulice i urlaju na vlast da ih je opljačkala.

Kako je prošle godine  prosječnoj obitelji nedostajalo 300 eura za pokriće osnovnih troškova života, sigurno je da su podaci za 2012. godinu katastrofalni, pa ćemo se izjednačiti s Bugarskom i Rumunjskom.

Dodatni poticaj povećanju siromaštva zdušno daje hrvatska Vlada na čelu s ministrom financija Slavkom Linićem koja želi sav teret krize prebaciti isključivo na leđa građana, dok tajkuni i bankari mogu mirno spavati - njih nitko neće dirati.

 

03.12.2012. 17:50:00
http://metro-portal.hr/trecina-hrvata-izlozeno-riziku-od-siromastva/75232/