Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2011. 10:13:00
LOVE & MARRIAGE

Treći razvod drugog čovjeka na Mjesecu

Legendarni je astronaut u karijeri skupio 290 sati leta svemirom a nakon napuštanja NASA-e imao je velikih problema sa alkoholom i depresijom

Fotografija vijesti

Buzz Aldrin, planetarno poznat kao drugi čovjek koji je stupio nogom na Mjesec, razvodi se od svoje treće supruge, rekla je njegova glasnogovornica a prenosi Hina.

"Astronaut Buzz Aldrin pokrenuo je postupak razvoda od supruge Lois Aldrin, nakon 23 godine braka", izjavila je njegova glasnogovornica Alison Leslie u priopćenju. "Buzz medije moli da se njihov privatni život poštuje tijekom tog teškog razdoblja", dodala je ona.

Buzz Aldrin (81) oženio se treći put s Lois Driggs Cannon 1988. na Valentinovo.

Po pisanju časopisa Peoplea, službeni uzrok razvoda "nepomirljive su razlike" a zahtjev je podnesen na Visokom sudu u Los Angelesu u srijedu. Par živi odvojeno od utorka.

Nakon pohađanja vojne škole West Pointa i služenja u američkom zrakoplovstvu tijekom rata u Koreji te doktoriranja na MIT-u, Aldrin 1963. godine odabran za prvi američki svemirski program.

Nakon zapovjednika misije "Apollo 11" Neila Armstronga, Buzz je bio drugi čovjek koji se spustio na Mjesec.

Tijekom karijere skupio je 4500 sati leta, od čega 290 u svemiru. Nakon napuštanja NASA-e imao je velikih problema s alkoholom i depresijom.

18.06.2011. 10:13:00
http://metro-portal.hr/treci-razvod-drugog-covjeka-na-mjesecu/60290/