Metro-portal.hr

objavljeno 29.11.2009. 17:04:34
DFW

Treći dan Dreft Fashion Weeka

Uz reviju najboljih ruskih dizajnera dodijeljene nagrade Manda domaćoj ekipi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cromoda)

Pozicioniravši se na mapi svjetskih Fashion Weekova, Dreft Fashion Week Zagreb uvrstio je u stategiju svog programa strane tjedne mode. Tako je ove sezone, kao gost s partnerskog ruskog tjedna mode (Russian Fashion Week), finalnu revijalnu večer otvorila ruska modna marka O.K.M., mlade dizajnerice Olge Myagkove. Njena ženska pret-a-porter kolekcija pod nazivom 'Deauville' sastoji se od dvobojnih modela u kojima se kombiniraju crna i bijela s pastelnim tonovima plave i lila te zlatne boje. Kolekcija je pravi primjer uspješnog i kvalitetnog šivanja satena.

Petu sezonu za redom svoju kolekciju za proljeće-ljeto na zagrebačkom tjednu mode pokazala je i Marta Buzolić. Po prvi puta, uz glamurozne i seksipilne ženske modele iz kože, svile i kašmira, predstavila je i mušku modu koju su pistom pronjeli su brojni poznati kao što su Robert Kurbaša, Vladimir Tintor, Zdravko Lamot i Zijad Gačić, koji je izazvao pomutnju u ženskom dijelu publike i dobio najveći pljesak.

Natalija Smogor, od 2006. godine stalna izlagačica na Fashion Weeku Zagreb, proljeće-ljeto 2010. vidi crno-bijelo, uz tek pokoji decentni dezen. Smjelost zato pokazuje u izboru materijala, prozirnoj svili, mrežastom pletivu i nježnoj čipki.

Za modni studio Artiđana kolekciju za nadolazeću sezonu dizajnirala je Ana Ćavar. Modeli predstavljaju spoj modernog i retro stila - prugasti i karirani pamučni materijali u kombinaciji s jednobojnim, podsjećaju na stil koji je dominirao 60-tim godinama, dok je konstrukcija potpuno modena, prilagođena osobama svih dobi.

Šarenilo uzoraka, printeva i retro elemenata modnog miksa 40-ih do 60-ih godina prošlog stoljeća Zoran Aragović proicira na sezonu proljeće-ljeto 2010. Njegova modna marka BityMyStyle, prepoznatljiva po dominaciji kolorita, ljeto doživljava kao opušteno, ležerno i prije svega maštovito vrijeme, kada se treba poigrati modom. Iako jasnih i strogih formi, naglašeni volumen i bogata tekstura, kombiniranje tkanina, uzoraka i boja daju modelima duh estetike tadašnjeg vremena. Neizostavni su upečatljivi i unikatni modni dodaci - torbe, marame, rukavice, remenje, i ovaj put šeširi od gramofonskih ploča, koje je ponosno prošetala i Anđa Marić uz glazbu grupe Las Balkanieras.

Uz zvuk bubnja, Milena Rogulj prezentirala je vanvremenske bijele muške modele skulpturalnih oblika, koje stvara istražujući i potpuno se prepuštajući tkanini, u ovom slučaju prozirnom markizetu, pojačanom spužvom i žičanim konstrukcijama. Kolekciju pod nazivom '5E', što predstavlja pet elemenata životnog nahođenja - ljubav, dobrotu, slobodu, istinu i mir, plesom su pronjeli baletani, a simboliku je naglasio sokol, kao i nakurnjak kao odjevni dodatak iz naše povijesti, dio naše kulturne baštine.

Nakon performancea Milene Rogulj dodijeljene su modne nagrade - Fashion Awards Manda. Voditeljica večeri bila je Iva Jerković. Službeni hotel DFWZ-a Hotel Antunović za najbolju manekenku DFWZ-a izabrao je Aleksandru Grdić. Nagradu - vikend u predsjedničkom apartmanu Hotela Antunović, uz potpunu uslugu hotela i Aspa wellness centra uručio je vlasnik hotela, gospodin Tomislav Antunović. Uz to, Aleksandra je za vikend na korištenje dobila Chevrolet Cruz te poklon paket Lancomea i Limoni Parfumerija koji je predao voditelj proizvoda Lancomea Luka Fabijanić.

Najboljim mladim dizajnerom, po mišljenju žirija u sastavu prof. Nina Režek Wilson, TTF, modna novinarka Večernjeg lista Ana Lendvaj, urednica mode Extre Aranka Paštrović i prof. Branka Atletić s Učilišta Profokus, proglašena je Maja Hrastinski. Poklon paket Limoni Parfumerija predala joj je direktorica marketinga Petra Rojnić.

Glavna nagrada Manda za najbolju kolekciju proljeće-ljeto 2010. ovosezonskog DFWZ jednoglasno je dodijeljena Zoranu Aragoviću - BiteMyStyle. Mandu je uručila direktorica DFWZ-a Sarah Josipović. Poklon bon Hok osiguranja predala je Lana Vajs, prodajni savjetnik HOK-a.

Svi laureati nagrađeni su Dreft poklon paketima generalnog sponzora P&G-ja.

VIP revijom In Sportina Group, izvan konkurencije za Mandu, završen je ovosezonski DFWZ. Prikazan je izbor modela najpoznatijih modnih marki kao što su D&G, Armani Jeans, Galliano, Versace Jeans Couture, Just Cavalli, Exte, GF Ferre, C'N'C Costume National, Bikkembergs, Iceberg i drugi.

29.11.2009. 17:04:34
http://metro-portal.hr/treci-dan-dreft-fashion-weeka/27483/