Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2015. 12:18:00
MODA

Treća večer Fashion.hr

FASHION.HR nastavlja se večeras samostalnom revijom Aleksandre Dojčinović koja će predstaviti svoju novu kolekcij

Krie design je zatvorio treću večer
Krie design je zatvorio treću večer (Fashion.hr)

Pred prepunim gledalištem paviljona 5, u četvrtak 19. ožujka, treće večeri BIPA FASHION.HR-a svoje je kolekcije predstavilo sedam dizajnera: Martina Felja, Hedra design by Ana Jagić, Ana Bogdan, Vesna Sposa, Kralj&Krajina, Obekei i Krie design.

Večernje haljine izmjenjivale su se na pisti s dnevnim kolekcijama, a večer je otvorila revija Martine Felje koja je ovog puta pripremila pravo iznenađenje. Njezinu su reviju nosile klijentice kojima je ovo bio prvi izlazak na modnu pistu, a ovacije publike pokazale su svekoliko oduševljenje. 

Kolekcija Martine Felje sastoji se isključivo od haljina: dnevnih, večernjih i cocktail, a boje su pastelne u nijansama roze, bež, zelene s naglašenim karakterističnim printom. Odabir haljina dizajnerica je ovog puta prilagodila svojim klijenticama i glavnim zvijezdama njezine revije.

Mlada dizajnerica Ana Jagić koja nastupa pod brandom Hedra design pokazala je kolekciju za proljeće/ljeto koja je nastala eksperimentiranjem s 3D grafikom. Perforirani laserski rezani uzorci osnovni su motiv kolekcije u kojoj dominira crna boja u kontrastu s bijelom i sivom.

Ana Bogdan ove je sezone inspiraciju pronašla u radovima Joana Miroa. U proljetno/ljetnim komadima dominiraju jake osnovne boje: plava, crvena, žuta uz neizostavnu crnu i bijelu. Kolažiranje različitih materijala i detalja, ručno oslikavanje te printevi koji podsjećaju na snažne poteze kista, nit su koja se provlači kroz cijelu kolekciju.

Kontrast na pisti uslijedio je s revijom Vesne Spose koja je predstavila raskošne večernje i vjenčane haljine izrađene od svilene tkanine i čipke s puno ručne dorade. Dizajnerski duo Kralj&Krajina kojima je ovo debitantski nastup na BIPA FASHION.HR-u odlučile su svoj dosadašnji rad sažeti u jednoj kolekciji koja pokazuje put od nepoznavanja modnog svijeta do žene koja poznaje pravila i ne boji se pokazati ono što jeste.

Modni brand Obekei predstavio je opuštenu, ležernu kolekciju namijenjenu mladoj ženi koja voli jednostavnost i udobnost u kombinaciji sa sportskim dodacima, torbama i tenisicama.

Za kraj večeri Krie design je publiku podsjetila na vremena „djece cvijeća" sa svojim prepoznatljivim boho-chic stilom. Novost su muški modeli koji su odlično nadopunili žensku kolekciju romantičnih, fluidnih haljina oplemenjenih etno motivima i printom koji dizajnerica aplicira na prirodne materijale, a cijelu kolekciju upotpunio je nakit Whisper of nature.

BIPA FASHION.HR nastavlja se večeras samostalnom revijom Aleksandre Dojčinović koja će predstaviti svoju novu kolekciju pod pokroviteljstvom branda Opel. 

20.03.2015. 12:18:00
http://metro-portal.hr/treca-vecer-fashion-hr/90729/