Metro-portal.hr

objavljeno 15.12.2008. 10:49:04

Tražilice zasute pitanjima poput: 'Jesam li trudna?'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

S milijardama stranica koje možete pretražiti, uključujući nedavne Predsjedničke izbore u SAD-u, a da i ne spominjemo Paris Hilton, nova anketa je objavila kako se najčešće u tražilicu upiše: Zar sam ja trudna?

Prema pretraživaču Ask.com, koji analizira 20 milijuna pretraživanja po mjesecu, najčešća pitanja u 2008. ista su kao i prethodne godine. Na devetom je mjestu među prvih deset pitanja – 'Tko je Sting?'. Odgovor je zanimljiv – Sting je zagonetan testni vozač utrka BBC Top Geara čiji identitet nikada nije otkriven. Odjeven u bijelo odijelo i nikada ne progovorivši niti riječi Sting – vozač je stekao veliko zanimanje gledatelja.

 Ljudi sada koriste tražilice i internet za sve vrste savjeta koje biste mogli dobiti od prijatelja, rodbine i stručnjaka.

Stranica tada prikazuje mnoge rezultate kao moguće poveznice pa na koncu upisanom riječi Sting dobivate za rezultat članke o bivšem vozaču F1, Damonu Hillu. No, u svijetlu nedavnih financijskih zagrijavanja, pitanja o financijama ipak su na vodećem mjestu interesa ljudi. Najpopularnije pitanje je- 'Što je minimalna plaća?' i 'Gdje mogu uzeti jeftinu pozajmicu?'.

Slijede pitanja o tečaju eura, kreditima i jeftinijim benzinom u nekim regijama. Ostala česta pitanja mogli bismo svrstati u čudnovata. Pa tako 'Zašto je nebo plavno?' ili 'Kako da ja smršavim?' imaju visoku frekventnost među onime što ljude interesira. Odgovori na pitanja možda su još i zanimljiviji, primjerice 'Zbog plinova i spektra raspršenih boja' ili 'Jedi manje čokolade i vježbaj!'. (metro-portal)

15.12.2008. 10:49:04
http://metro-portal.hr/trazilice-zasute-pitanjima-poput-jesam-li-trudna/13653/