Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2019. 09:31:00
NOVOSTI

Travanjska nadogradnja za Galaxy S8/S8+ donosi stabilizaciju kamere

Prema praksi Googlea odnosno Androida, nakon dvije nadogradnje Androida slijedi još godinu dana sigurnosne podrške, što bi značilo kako će Galaxy S8/S8+ prestati primati podršku negdje početkom 2020. godine

Malo noviteta u softveru
Malo noviteta u softveru (Arhiva)

Samsung Galaxy S10 (i njegovi modeli) iz dana u dan nanose nam zazubice svojim značajkama, bile one hardverske ili pak softverske prirode. Ostavimo to sada malo po strani te u fokus postavimo dvije godine stari Galaxy S8 i njegovu veću S8+ inačicu.

Naime, upravo za taj model Samsung je omogućio travanjsku sigurnosnu nadogradnju (ovo je druga nadogradnja u posljednja dva tjedna imajući na umu kako je prošla bila 18, ožujka) koja osim značajki sigurnosti donosi i poboljšanje kamere.

Naravno radi se o stabilizaciji prilikom fotografiranja i snimanja video-zapisa. Prisjetimo se kako je nedavno Samsung izdao nadogradnju gdje je „ubacio" neke značajke koje su svakako razveselile sve vlasnike dvije godine starog flagshipa iz Samsunga, kao recimo Bixby s novim značajkama u koje je implementiran.

Always On Display također je bio uključen u nadogradnju s potpuno novim dizajnom sata te novom animacijom kada je baterija Samsung Galaxy S8/S8++ puna. Iskoristimo priliku te još jednom ponovimo kako su Galaxy S8 te S8+ modeli dobili dvije velike (operativni sustavi) nadogradnje Android mobilne platforme, naravno radi se o Oreo te o posljednjoj Pie inačici Androida.

Moramo kazati kako je na tržište došao s Nougat izvedenicom Androida, ne tako davne 2017, godine. Prema praksi Googlea odnosno Androida, nakon dvije nadogradnje Androida slijedi još godinu dana sigurnosne podrške, što bi značilo kako će Galaxy S8/S8+ prestati primati podršku negdje početkom 2020. godine.

To ne znači da se još uvijek ne radi o zaista kvalitetnom pametnom telefonu te smo sigurni kako će zasigurno velikoj većini biti i više no odličan u obavljanju svakodnevnih zadaća. 

Piše: Nino Krstačić
01.04.2019. 09:31:00
http://metro-portal.hr/travanjska-nadogradnja-za-galaxy-s8-s8-donosi-stabilizaciju-kamere/117754/