Metro-portal.hr

objavljeno 28.12.2011. 19:56:00
KULTURNA MANIFESTACIJA

Tradicionalna Noć muzeja održat će se krajem siječnja

U petak, 27. siječnja 2012. od 18 sati do sat iza ponoći za posjetitelje biti otvoreno više od stotinu hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi

Fotografija vijesti

Pripreme za sedmo izdanje Noći muzeja, koje će se održati 27. siječnja u završnoj su fazi, poručili su iz Hrvatskog muzejskog društva, prenosi Hina.

Tako će u petak, 27. siječnja 2012. od 18 sati do sat iza ponoći za posjetitelje biti otvoreno više od stotinu hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi, priopćio je danas Fernando Soprano, zadužen za odnose s javnošću te kulturne manifestacije.

Atraktivne izložbe i popratna događanja - pedagoške radionice, predavanja, okrugli stolovi, stručna vodstva, performansi, recitali i koncerti, filmske projekcije, modne revije, prigodne prodaje kataloga i suvenira, aukcije, pričaonice i glazbene slušaonice, promocije i prezentacije te druženja s umjetnicima i donatorima jamačno će privući brojnu publiku, a možda i nadmašiti prošlogodišnji rekord od 314.659 posjetitelja atraktivnog programa održanog na 160 lokacija u 67 gradova, istaknuo je Soprano.

Autorice koncepcije Noći muzeja, predsjednica Hrvatskoga muzejskog društva Dubravka Osrečki Jakelić i voditeljica marketinga Vesna Jurić Bulatović, zahvaljuju svim muzejskim djelatnicima na doprinosu u projektu Noć muzeja 2012. te ističu važnost potpore brojnih partnera, pokrovitelja, sponzora i medija, među kojima su grad Zagreb, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Grada Zagreba i turističkih zajednica drugih gradova.

U priopćenju se ističe kako je uspješnost dosadašnjih programa Noći muzeja potvrdila da postoji kontinuirano zanimanje za ponudu programa kulture, kako je manifestacija prerasla iz gradske u nacionalnu te da predstavlja nezaobilazan sadržaj u hrvatskoj kulturnoj i turističkoj ponudi.

28.12.2011. 19:56:00
http://metro-portal.hr/tradicionalna-noc-muzeja-odrzat-ce-se-krajem-sijecnja/66778/