Metro-portal.hr

objavljeno 14.02.2021. 15:01:00
NOVOSTI

Toyota sprema iznenađenja

Toyota će sljedeće godine pokazati dva električna vozila i novi plug-in hibrid

Toyota gama e-automobila
Toyota gama e-automobila (Arhiva)

Toyota kaže kako će ove godine u SAD-u predstaviti dva nova električna vozila na baterije i jedan plug-in plinsko-električni hibrid dok se parada novih EV-a nastavlja.

Tvrtka je dala nekoliko detalja o vozilima, ali rekla je da bi jedno električno vozilo bilo terenac. Toyota je priopćila da ima za cilj da se 20% prodaje novih vozila elektrificira do 2025. godine, a gotovo 70% do 2035.

Također razvija namjenske verzije koje će se koristiti u budućim električnim vozilima. Toyota se odvojila od ostalih proizvođača automobila i možda administracije predsjednika Joea Bidena to im olakša pozivajući na raznolikost elektrificiranih vozila radi smanjenja emisije ugljika, umjesto da uspostavi politiku koja zahtijeva samo ona vozila koja se napajaju isključivo iz baterija.

Tvrtka, koja je pionir u proizvodnji plinsko-električnog hibrida, rekla je kako njezino istraživanje pokazuje da plug-in hibridi mogu biti jednako efikasniji i jeftiniji od potpuno električnih vozila na baterije, ovisno o čistoći proizvodnje električne energije u određenoj regiji. 

Više o idejama na portalu automania.hr

14.02.2021. 15:01:00
http://metro-portal.hr/toyota-sprema-iznenadjenja/130382/