Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2013. 09:49:00
NOVOSTI

Toshiba Satellite S serija na tržištu

Optimizirane multimedijske mogućnosti, zvuk i HD zaslon sa elegantnim aluminijskim izgledom i ledeno plavom površinom

Sjajan dizajn i velike mogućnosti
Sjajan dizajn i velike mogućnosti (Toshiba)

Toshiba Europe GmbH danas je najavila novu Satellite S-seriju snažnih prijenosnih računala za ciljane potrošače u potrazi za uzbudljivim multimedijskim iskustvom tijekom korištenja prijenosnog računala. Ova svenamjenska računala za zabavu dolaze sa elegantnim aluminijskim izgledom i ledeno plavom površinom, te sa sličnim značajkama dizajna kao i druga u ponudi.

Elegantna pločasta tipkovnica sa sjajnim okvirom i mat tipkama uz bijelo LED osvijetljenje za praktičan unos teksta i navigaciju izbornikom u tamnijem okruženju daje novoj Satellite S-seriji uočljiv spoj elegantnog izgleda i svestrane funkcionalnosti. Europska prodaja nove Satellite S-serije, dostupne u 39.6 cm (15.6") kao i 43.9 cm (17.3") inačicama veličina zaslona, dostupnih sa i bez funkcionalnosti osjetljivosti na dodir, početi će u drugom tromjesečju 2013. godine.

Zabava po izboru

"Toshiba ostvaruje svoje obećanje pružanja izbora kroz široku ponudu konfiguracija Satellite S-serije," rekao je rekao je Alen Rizvić, Country Manager Croatia, Toshiba Europe GmbH. "S50, S50D, S50t i S50Dt, dolaze sa izborom Intel® HD ili NVIDIA® grafike koja donosi grafiku bržeg odziva. Niska potrošnja energije ULV procesora omogućila nam je da je ovaj uređaj debljine samo 24 mm, dok su S70, S70D, S70t i S70Dt osnaženi sa procesorima visokih performansi za maksimalan multimedijski doživljaj.

Modeli osjetljivi na dodir su idealni za korisnike koji žele dobiti najviše od Windows 8 operativnog sustava." Svestranost zaslona osjetljivog na dodir čini kontrolu i navigaciju prijenosnog računala intuitivnim i jednostavnim poput korištenja smartphone uređaja ili tableta.

Svi modeli imaju optimizirane značajke za uživanje u računalnoj zabavi, poput Onkyo stereo zvučnika i DTS Studio SoundTM audio poboljšanja, a kako bi se osigurao izvandredan doživljaj prilikom slušanja glazbe ili gledanja filmova. Ravan Full HD široki zaslon¹ sa LED pozadinskim osvjetljenjem, i opcionalni Blu-ray DiscTM pogon osiguravaju vrhunsku kvalitetu slike. Osim toga, dostupne su inačice bez optičkog pogona što osigurava manju masu i bolju prenosivost.

Jednostavnije do više zadatak odjednom

Služeći za sveobuhvatno korištenje multimedije i zabave, Satellite S-seriija je opremljena nizom mogućnosti povezivanja. Osim zajednčkih utora, uključujući USB 3.0 utor sa Toshiba USB Sleep-and-Charge funkcionalnošću za punjenje mobilnih uređaja čak i kada je prijenosno računalo isključeno, modeli S-serije sa Intel® procesorom također imaju Wi-Fi certificirani MiracastTM.

Ova nova standardizirana tehnologija omogućuje korisnicima bežićni prijenos multimedijskog sadržaja bilo sa mobilnog telefona na računalo ili sa prijenosnika na kompatibilni TV uređaj, tako da se može uživati na velikom zaslonu zajedno sa prijateljima i obitelji.

Višezadaćnost je drugo ime nove Satellite S-serije. Aplikacije se brzo pokreću zahvaljujući opcijskom hibridnom tvrdom disku, kombinirajući 1 TB tvrdog diska sa integriranim flash SSD-om od 8 GB. Sa Toshiba Split Screen Utility unaprijed instaliranim na sve modele S-serije, više aktivnih prozora se automatski stavlja u red na širokom zaslonu, što čini obavljanje više poslova odjednom ugodnim iskustvom.

07.06.2013. 09:49:00
http://metro-portal.hr/toshiba-satellite-s-serija-na-trzistu/78581/