Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2013. 14:43:00
NOVOSTI

Toshiba Qosmio X70 za gamere

Ako vam treba vrhunsko računalo sjajnih karakteristika, munjevite brzine i vrhunske grafike i multimedije, ne tražite dalje

Moćna Toshiba za zahtjevne
Moćna Toshiba za zahtjevne (Toshiba)

Potvrđujući svoju poziciju u dizajniranju naprednih, prijenosnih računala snažnih karakteristika namijenjenih ljubiteljima igara i entuzijastima, Toshiba Europe GmbH je danas najavila Qosmio X70 - svoje najnovije vrhunsko prijenosno računalo.

Namijenjeno je zahtjevnim korisnicima koji žele nabolje karakteristike i najveće brzine, vrhunsku grafiku, odličan zvuk i multimedijske sposobnosti kao i najnaprednije mogućnosti povezivanja. Europska prodaja novog Qosmio X70 će početi u trećem tromjesečju 2013. godine.

Brze i životne igre

"U Toshibi moramo održati reputaciju kada je riječ o zadovoljstvu najzahtjevnijih korisnika prijensonih računala, poput ljubitelja igara," rekao je Alen Rizvić, Country Manager Croatia, Toshiba Europe GmbH. "Novi Qosmio X70 to postiže u svakom smislu. Opremljen je najboljim komponentama i najnovijom tehnologijom na raspolaganju za vrhunski segment te dolazi sa velikim 43.9 cm (17.3") Full HD zaslonom.

Ovo prijenosno računalo je idealna zamjena za bilo koje snažno stolno računalo." Sa izborom najnovije generacije Intel® CoreTM procesora i zasebnom NVIDIA® GeForce® GTX 770M grafikom sa 3 GB GDDR5 memorije, Qosmio X70 jednostavno izvršava zahtjevne višestruke zadatke. Čak i najbrži i najsloženiji igrački scenarij ilii scene akcija su glatke i svijetle zahvaljujući vremenu odaziva od samo 8ms. Ovaj moćan uređaj također je odličan kad je ključan prioritet izrada sadržaja poput uređivanja videa ili fotografija, a sve zahvaljujući optimalnim grafičkim karakteristikama.

Trenutni pristup zahtjevnim aplikacijama i multimediji

Još jedna vrhunska karakteristika novog Qosmio X70 je njegov veliki kapacitet za pohranu podataka do 3 TB sa dva tvrda diska te brzim mSATA 256 GB SSD-om. Ova kombinacija, dodatno ojačana sa 32 GB kapaciteta RAM-a, rezultira gotovo trenutnim pristupom najzahtjevnijim aplikacijama i multimedijalnim datotekama, te omogućuje efikasan rad više aplikacija kao i brzo podizanje sustava. Alternativno, hibridni tvrdi disk (1TB + 8GB flash SSD) omogućuje dodatni prostor za pohranu podataka kao i brzo učitavanje aplikacija.

Kako bi se dodatno poboljšao multimedijski doživljaj, instalirani TOSHIBA Resolution+ softver konvertira filmove i video materijale kreirane u standardnoj rezoluciji u HD kvalitetu. Osim toga neke konfiguracije su također opremljene sa Ultra HD, podržavajući HDMI® priključak koji konvertitra i izvozi Ultra HD sadržaj kao što su računalne igre, fotografije, filmovi ili video materijali sa računala na vanjski Ultra HD TV.

Zahvaljujući Intel® WiDi i Wi-Fi Certified MiracastTM korisnici mogu bežićno prenijeti bilo koji igru ili multimediju pohranjenu na Qosmio X70 sa kompatibilnim velikim zaslonom TV uređaja ili mobilnog telefona.

Prepoznatljivi vrhunski dizajn i zvuk

Reprodukcija zvuka novog Qosmio X70 je osnažena sa četiri harman kardon® stereo zvučnika snage 6 W i podrškom DTS Studio SoundTM aplikacije, koji donosi sveobuhvatan surround zvuk, izvanredan bas, inteligentno izjednačavanje glasnoće i pojačavanje dijaloga. Ovo impresivno multimedijsko rješenje znači da korisnici mogu do maksimuma uživati u TV emisijama, filmovima i drugim sadržajima.

Qosmio X70 je oblikovan u novom dizajnu u skladu sa ostatkom ponude, sa lako prepoznatljivim elementima kao što su glatki zaobljeni rubovi, istaknuta, osvijetljena tipka za uključivanje i logo smješten na lijevoj strani ispod zaslona. Tu je i prepoznatljivi, vrhunski izged serije Toshiba Qosmio koja se odlikuje korištenjem prepoznatljive crvene boje aluminija, osvijetljenim Qosmio logotipom na poklopcu i tamno srebrnim brušenim aluminijem uočljivim kada se računalo otklopi. Pločasta neuokvirena tipkovnica osvijetljena je u crvenoj boji što omogućuje jednostavan unos teksta i navigaciju čak i u uvjetima slabog osvjetljenja - upravo ono što je igračima potrebno.

12.06.2013. 14:43:00
http://metro-portal.hr/toshiba-qosmio-x70-za-gamere/78692/