Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2013. 13:17:00
SAZNAJEMO

Toshiba Qosmio PX30t - all-in-one centar zabave

All-in-One računalo sa zaslonom osjetljivim na dodir je centralno mjesto današnjeg digitalnog životnog stila

Sjajan multimedijski centar s ekranom na dodir
Sjajan multimedijski centar s ekranom na dodir (Toshiba)

Ispunjavajući sve veću potražnju za tankim stolnim računalima koja služe kao sveobuhvatni zabavni centar, Toshiba Europe GmbH je danas najavila Qosmio PX30t. Toshibino najnovije all-in-one računalo, koje nudi TV i funkcionalnosti središnje pohrane podataka.

Ovaj vrhunski svenamjenski zabavni centar je izuzetno elegantan, tanak, najnapredniji LED TV uređaj dimenzije 58.4cm (23"). Nudi odlično korisničko iskustvo i tehnologiju za Full HD zabavu, TV, igre i računalnu funkcionalnost u jednom uređaju. Europska prodaja novog Qosmio PX30t će početi u trećem tromjesečju 2013. godine.

Gledanje TV sa impresivnim stereo iskustvom

"Ponosni smo što smo našem portfelju dodali novo all-in-one računalo koje je svestrani uređaj za računalstvo i zabavu," rekao je Alen Rizvić, Country Manager Croatia, Toshiba Europe GmbH. "Ima pogodnost super-tankog računala, tanak HD TV ekran, sveobuhvatne multimedijske funkcije i središnje mrežne točke za pohranu podataka. Do 3TB prostora na tvrdom disku može pohraniti veliku zbirku filmova, fotografija, glazbe, igara i puno više.

Svatko u kućanstvu može lako pristupiti bilo kojem sadržaju jednostavnim dodirom izdašno velikog zaslona." Qosmio PX30t se u kućanstvu može koristiti kao drugi TV uređaj. Nudi ugrađen TV prijemnikr, brzi odziv zaslona koji otklanja nejasnoće kada gledate brzo pokretne slike i prostran 58.4 cm (23") Full HD zaslon sa LED pozadinskim osvjetljenjem. Doživljaj je dodatno poboljšan sa četiri impresivna harman kardon® stereo zvučnicima s jedinstvenim (5W+5W) x2 =20Wizalozom i DTS Studio SoundTM - vrhunskom aplikacijom koja pruža doživljaj uranjanja u zvuk, izvanredan bas, inteligentno izjednačavanje glasnoće i pojačavanje dijaloga.

Sa Qosmio PX30t kao multimedijskim centrom korisnici mogu maksimalno uživati u TV show programima, filmovima i drugim TV sadržajima.

TV i PC svijet u tankom, elegantnom dizajnu

Qosmio PX30t može imati počasno mjesto u obiteljskom dnevnom boravku, studentskoj sobi ili prodavaonici. Odlikuje ga novi jedinstveni Toshiba dizajn proizvoda koji je jasno prepoznatljiv po istaknutim elementima kao što su glatki zaobljeni rubovi, osvijetljena tipka za uključivanje i logo koji je smješten na lijevoj strani ispod zaslona. Qosmio PX30t dolazi u sjajnoj crnoj boji ili biserno bijeloj s srebrnim detaljima dok profinjeni srebrni aluminijski nosač naglašava funkcionalnost TV-a.

Tanak zaslon i obrub daju mu izgled vrhunskog TV uređaja. Qosmio PX30t opremljen je vrhunskom tipkovnicom i mišem sa Windows 8 funkcijama kotačića, oboje u bojama računala. Korisnici mogu odabrati navigaciju pomoću bežične tipkovnice ili miša, jednostavnim dodirivanjem zaslona ili koristeći Toshiba Gesture Controller koji omogućuje kontrolu korisničkog sučelja jednostavnim i prirodnim pokretima ruke bez dodirivanja zaslona.

Suvremene funkcionalnosti povezivanja

Osnažen najnovijom generacijom Intel® procesora, Qosmio PX30t je namijenjen za sve uobičajene dnevne računalne potrebe kao i naprednu zabavu i multimedijske aplikacije. Zahvaljujući praktičnom zaslonu osjetljivom na dodir, korisnici mogu dobiti brz pristup do svojih omiljenih web stranica, društvenih mreža i drugim komunikacijskim alatima kada god žele. Također se može koristiti kao središnji zaslon, putem HDMI® ulaza, i kada je uređaj ugašen. Time se omogućava opušteno igranje kao i slušanje glazbe sa izvrsnom reprodukcijom zvuka koristeći Toshiba's Sleep-and-Music značajku. Kao dodatni TV uređaj, ovaj svestrani zabavi centar donosi TV prijenose i snimljeni video sadržaj u Full HD kvaliteti u svakoj prostoriji u kući.

Štoviše, Qosmio PX30t je opremljen sa najsuvremenijim načinima povezivanja, kao što su Wireless LAN, Intel® WiDi i MiracastTM priprema. Wi-Fi Certified MiracastTM je standardizirana tehnologija koja omogućava korisnicima bežičan prijenos multimedije pohranjene u računalu na kompatibilni TV uređaj, tako da se u sadržaju može uživati na još većem zaslonu zajedno sa nekoliko prijatelja i obitelji. Neke konfiguracije su također opremljene sa HDMI® priključkom koji podržava Ultra HD za konverziju i prijenos Ultra HD video sadržaja na vanjski Ultra HD TV uređaj. Pomoću ove funkcije, mnoge računalne igre, određene web stranice, fotografije, filmovi i video materijali koji su izvorno stvoreni u rezoluciji četiri puta većoj nego Full HD sada se mogu reproducirati na velikom zaslonu u svojoj ljepoti.

13.06.2013. 13:17:00
http://metro-portal.hr/toshiba-qosmio-px30t-all-in-one-centar-zabave/78693/