Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2009. 13:09:15
dosta je

Torcida bojkotira derbi Hajduka i Dinama

Odluku je donijela cjelokupna Torcida te sve njene podružnice u Hrvatskoj i inozemstvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Klub navijača Torcida danas je javno pozvao sve navijače Hajduka na prosvjedni izostanak s utakmice između Hajduka i Dinama koja se na Poljudu igra 31. listopada ove godine navodeći da na taj način želi izraziti nezadovoljstvo višegodišnjim načinom vođenja Hajduka, od bivših uprava do sadašnje garniture koji su klub doveli do upravljačke i rezultatske propasti.

U pisanom pozivu navijačima da ne idu na derbi utakmicu Hajduk - Dinamo, koji je objavljen na konferenciji za novinare u sjedištu Torcide, naglašava se da ovakvim protestom želi reći "dosta", kako je navedeno, svim političarima, raznim menadžerima iz mafijaškog miljea, volonterima i amaterima, nepotizmu, "rodijacima", uhljebama i ostalim neradnicima koji predstavljaju Hajduk posljednjih godina.

"Svojim nedolaskom na utakmicu želimo poslati poruku i preplaćenim igračima koji svojim sramotnim pristupom na terenu ne zaslužuju nositi Hajdukov dres", navodi se u Torcidinom pozivu.

"Ovo je najtužnija i najteža odluka koju je Torcida ikada donijela za 59 godina svog postojanja. Posebice je tužno što nećemo ići na derbi utakmicu protiv Dinama, ali tako će naša odluka najbolje odjeknuti", rekao je na konferenciji za novinare tajnik Kluba navijača Torcida Stipe Lekić.

Lekić je dodao kako je takvu odluku donijela cjelokupna Torcida i sve njene podružnice u Hrvatskoj i inozemstvu.

On je pojasnio da će se u subotu u poslijepodnevnim satima uoči utakmice navijači okupiti kod katedrale Svetog Duje.

"Tu će mo zapaliti svijeće za uskrnuće Hajduka, to jest za njegovu dobrobit, a onda ćemo mimohodom i pjevajući otići do stadiona, ali nećemo odlazit na tribine nego ćemo se vratiti na Stari plac (bivši Hajdukov stadion) i ondje posredstvom video projektora gledati utakmicu i navijati za Hajduk", rekao je Lekić.

Ovo okupljanje prijavljeno je policiji, te je Lekić pozvao navijače da pri tomu ne bude nikakvih izgreda, nasilja niti sukoba.

Odgovarajući na novinarska pitanja o "mafiji" u Hajduku, predsjednik Kluba navijača Torcida Žan Ojdanić je rekao su to oni koji su u ožujku 2006. godine istukli bivšeg Hajdukovog trenera Luku Bonačića i oni koji su poslali napad na Bonačića, te oni koji su u kolovozu 2009. pucali i ozlijedili sportskog menadžera Marija Franića u noćnim satima ispred njegova stana u Splitu.

"To su mafijaši koji se vrte oko kluba, a na policiji je da ih pronađe", kazao je Ojdanić.

Na upit ubrajaju li menadžera Sinišu Šošića u mafijaša, glasnogovornik Torcide Dado Lelas je kazao kako ne žele nikoga pojedinačno imenovati.

Čelnici Kluba navijača Torcida više puta su rekli da za sadašnje stanje ne žele optuživati nikoga pjedinačno u sadašnjoj upravi Hajduka niti njegovog predsjednika Joška Svagušu, nego da Torcida želi svojim aktivnosti doprinijeti ponovnom stvaranju velikog Hajduka. Po riječima glasnogovornika Torcide Lelasa, teško stanje u Hajduku traje niz godina, još od ere bivšega predsjednika Branka Grgića.

Zmjenik kapetana nogometaša Hajduka Josip Skoko na konferenciji za novinare na Poljudu, komentirajući najave navijača o bojkotu derbija rekao je da navijači imaju pravo navijati onako kako oni žele, ali je dodao kako ipak na Poljudu očekuje što je moguće više navijača na utakmici protiv Dinama. (hina/metro-portal)

29.10.2009. 13:09:15
http://metro-portal.hr/torcida-bojkotira-derbi-hajduka-i-dinama/25287/