Metro-portal.hr

objavljeno 26.11.2012. 14:40:00
WTF?!

Tomislav Nikolić raspalio po Anti Gotovini

Poziv generala Ante Gotovine izbjeglim Srbima da se vrate u Hrvatsku Nikolić je nazvao ciničnim

Nikolić malo popravlja imidž u Srbiji
Nikolić malo popravlja imidž u Srbiji (Arhiva)

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u razgovoru za list Kurir u ponedjeljak da odnosi s Hrvatskom, "zemljom koja slavi svoj zločin", ne idu na dobro, a poziv generala Ante Gotovine da se izbjegli Srbi vrate u Hrvatsku ocijenio je ciničnim.

"Imao sam velike planove o tome da s Hrvatskom i BiH konačno uspostavimo dobre odnose. A ovo s Hrvatskom ne ide na dobro. Hrvatski je predsjednik do ove presude (Gotovini i Markaču) tražio razloge zašto da ne nastavimo pomirbu. Sve priče da je ljutit zato što sam ja rekao nešto o Vukovaru su laž. On je čekao ovu presudu i sada bi htio razgovarati - ja kao predsjednik naroda koji je činio zločine i on kao predsjednik naroda koji nije ni za što osuđen", rekao je Nikolić u intervjuu Kuriru.

Srbijanski predsjednik sugerirao je da se moraju tražiti načini da Srbija s Hrvatskom surađuje u ekonomskim i drugim područjima od zajedničkog interesa. "Ali, očigedno je da s državom koja slavi svoj zločin ne možete iskreno, otvoreno i srdačno surađuvati. Ne može! Ne ide! U čije ime? U ime žrtava, u ime njihove djece?" rekao je Nikolić.

Poziv generala Ante Gotovine izbjeglim Srbima da se vrate u Hrvatsku Nikolić je nazvao ciničnim. "Što bi htio - da se okupe i da ih još jednom protjera i pobije, da završi taj posao? Da više ne traže ni imovinu. Usuđujem se reći - to vam je shvaćanje i istine i Boga i pravde u dva naroda - u srpskom i hrvatskom", rekao je Nikolić uspoređujući kako se Srbija i Hrvatska očituju prema zločinu.

26.11.2012. 14:40:00
http://metro-portal.hr/tomislav-nikolic-raspalio-po-anti-gotovini/75096/