Metro-portal.hr

objavljeno 21.10.2011. 17:46:04
BAD AS ME

Tom Waits izdaje novi album

Album sadrži 13 pjesama a izlazi 24. listopada. Deluxe izdanje albuma sadržavat će dodatne tri pjesme i knjižicu s Waitsovim tekstovima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Novi album legendarnog američkog pjevača, tekstopisca, glazbenika i glumca Toma Waitsa, pod naslovom "Bad As Me", izlazi u ponedjeljak, piše Hina.

Riječ je o Waitsovom 20. studijskom albumu koji je okupio mnogobrojne vrhunske glazbenike poput Lesa Claypoola, Michaela "Flea" Balzarya, Keitha Richardsa i Marca Ribota, a udaraljke je odsvirao Waitsov sin Casey Waits.

Album sadrži 13 pjesama a izlazi 24. listopada. Deluxe izdanje albuma sadržavat će dodatne tri pjesme i knjižicu od 40 stranica s Waitsovim tekstovima i fotografijama.

Svojim osebujnim stilom, koji kombinira blues, jazz i vodvilj s rock and rollom, Waits je postao prepoznatljiva osoba svijeta umjetnosti.

Glazbenik promukla glasa profilirao se i kao glumac, te skladatelj filmske i kazališne glazbe, a 1983. je nominiran za Oscara za najbolju filmsku glazbu za film "One from the Heart".

Zaradio je brojne nominacije za niz vodećih glazbenih nagrada, dobitnik je dva Grammyja, a 2010. je uvršten u američki "Rock and Roll Hall of Fame".

21.10.2011. 17:46:04
http://metro-portal.hr/tom-waits-izdaje-novi-album/64642/