Metro-portal.hr

objavljeno 12.03.2023. 17:00:00
RAZZIES

Tom Hanks dobio dvije Zlatne maline

Prema rezultatima dodjele nagrade Maline za 2023. zaslužuje nagradu za najgoreg sporednog glumca i za najgoru filmsku kombinaciju

Nije to očekivao... ;)
Nije to očekivao... ;) (Arhiva)

Prije slavljenja najboljih filmova sezone na dodjeli Oscara večeras, dodjela nagrada Malina u subotu je prozvala najgore. Maline, koje se opisuju kao 'ružni rođak Oscara', započele su 1980. kao Zlatna malina, koju su osmislili diplomanti filmske škole UCLA i veterani filmske industrije John J. B. Wilson i Mo Murphy.

Više od 1100 članova Malina iz Sjedinjenih Država i dvadesetak drugih zemalja glasa o nagradama, navodi se na web stranici nagrada. Unatoč tome što se radi o dobitniku Oscara mnogi kritičari i obožavatelji kritizirali su Hanksovu izvedbu u 'Elvisu', posebice njegov naglasak.

Maline su proglasile Hanksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom - glumca i njegova 'lica od lateksa' u filmu. Pridružujući se Hanksu biografska drama 'Blonde' s Anom de Armas u ulozi holivudske ikone Marilyn Monroe 'osvojila' je Maline za najgori film i za najgori scenarij.

De Armas je, međutim, u utrci za najbolju glumicu za ulogu na nedjeljnoj dodjeli Oscara. Malinu kući nose i Jared Leto, koji tumači Michaela Morbiusa, i Adria Arjona, koja tumači dr. Martine Bancroft, u filmu 'Morbius'. Osvojili su nagradu za najgoreg glumca i najgoru sporednu žensku ulogu.

Nagrada iskupljenja, koja se dodjeljuje ranijim kandidatima i dobitnicima Malina za nove dobre uloge, ide Colinu Farrellu za film nominiran za Oscara 'Duhovi otoka'. Farrell je 2004. nominiran za Malinu u kategoriji najgoreg glumca za 'Zimsku priču'. Maline su same sebi dodijelile nagradu za najgoru glumicu nakon što su nominirale 12-godišnju glumicu Ryan Kieru Armstrong za Malinu. Nakon optužbi za zlostavljanje Armstrong je uklonjena s glasačkog listića za Maline.

12.03.2023. 17:00:00
http://metro-portal.hr/tom-hanks-dobio-dvije-zlatne-maline/141509/