Metro-portal.hr

objavljeno 23.11.2012. 09:03:00
GALLUP

Filipinci su najemotivniji ljudi na svijetu

Zemlja u kojoj se emocije najmanje pokazuju je Singapur, a najviše Filipini, El Salvador i Bahrein, dok su Hrvati na suzdržanom 30. mjestu

Hrvati su hladniji od Danaca i Finaca?
Hrvati su hladniji od Danaca i Finaca? (Screenshot)

Zemlja čiji stanovnici najviše izražavaju svoje emocije su Filipini, pokazalo je istraživanje Gallupa, jer je čak 60 posto ispitanika potvrdno odgovorilo na pitanja tipa Jeste li se jučer puno smijali ili Jeste li jučer osjetili bijes.

U istraživanju provedenom u 151 državi svijeta drugo mjesto po emotivnosti zauzeli su stanovnici El Salvadora, dok je na trećem mjestu Bahrein.

Najmanje emocija iskazuju stanovnici Singapura, slijede Gruzijci, Litvanci i Rusi. 

Hrvati nisu baš pretjerano emotivna nacija, kaže Gallup koji nas je smjestio na trideseto mjesto najmanje emotivnih zemalja, dok su zemlje u okruženju prošle relativno bolje - Srbija je osvojila 41. mjesto, Bosna 44, a vjerojatno će vas iznenaditi podatak da su Slovenci u zlatnoj sredini, na 86. mjestu. Da je ekipa iz Gallupa gledala doček Gotovine i Markača, vjerojatno bi nas rangirali bitno bolje.

Tradicionalno zapaljivi Talijani ipak su suzdržaniji nego što se misli, pa su smješteni na 78. mjesto, dok su Skandinavci ispali bitno emotivniji - Šveđani su 93., Danci 101. a Finci, koje svi doživljavamo kao hladne čak 108.

Od mediteranskih zemalja najemotivnijom se pokazala Španjolska, koja je na 136. mjestu.

Cijelu interaktivnu kartu možete pogledati OVDJE.

23.11.2012. 09:03:00
http://metro-portal.hr/tko-su-najemotivniji-ljudi-na-svijetu/75037/